Protecția la locul de muncă! Protejează oamenii pricepuți!

Ca angajator, trebuie să ții cont de protecția, sănătatea și siguranța angajaților tăi în fiecare aspect legat de activitatea profesională. Ce înseamnă acest lucru? Trebuie să evaluezi toate riscurile la care s-ar putea expune angajații și să iei măsuri preventive și de protecție. 

Prin echipament de protecţie se înţelege orice echipament destinat să fie purtat sau ţinut de lucrător pentru a îl proteja împotriva unuia ori mai multor riscuri. Riscuri care ar putea să îi pună în pericol securitatea şi sănătatea la locul de muncă.

Ai grijă de angajații tăi! Protecția și siguranța contează!

Prin îmbrăcăminte de protecție se înțelege totalitatea mijloacelor individuale utilizate în procesul muncii. Acestea se acordă angajaților pentru a își putea proteja în mod corespunzător îmbrăcămintea personală.

Ce trebuie ținut seama atunci când alegi îmbrăcămintea de protecție este în primul rând confortul. Pentru că acesta are un impact foarte mare asupra performanțelor unui angajat. Indiferent cât de bine ar proteja această îmbrăcăminte, dacă va crea un disconfort muncitorilor, atunci totul va fi în zadar. 

Acești pantaloni de lucru au un design modern, cu bretele elastice, 2 buzunare cusute. Prezintă un tipar bine elaborat, alcătuiți dintr-un material care rezistă foarte bine la abraziune. Au genunchii întăriți, cu buzunar pentru genunchiere. Prezintă și buzunare pentru scule.

Pentru alegerea salopetelor de lucru trebuie să avem în vedere în primul rând materialul din care sunt confecționate. Acestea joacă un rol foarte important! Este esențial să știi că nu există un material universal potrivit pentru orice mediu de muncă. Stabilirea materialului potrvit pentru salopete este recomandat să se facă în funcție de mai multe aspecte, cum ar fi:

  • Rezistența pe care trebuie să o ofere în anumite condiții de muncă;
  • Gradul de confort necesar;
  • Nevoile angajaților;
  • Gradul de protecție pe care trebuie să îl ofere.

Conform prevederilor stabilite de Legea securității și sănătății în muncă nr 319 / 2006, toți angajatorii sunt obligați să acorde în mod gratuit echipamente individuale de protecție. Alegerea unor echipamente cu design personalizat, pe măsura angajaților, potrivit să le ofere acestora siguranța optimă și libertate de mișcare, este o măsură de care angajatorii trebuie să țină cont.

La Ronsal Protect găsește tot ce ține de îmbrăcăminte de protecție, adaptat nevoilor fiecărui angajat. Vei descoperi aici o mulțime de modele de jachete, geci, pantaloni cu pieptar, pelerină de ploaie, pantaloni, salopete și veste. Toate au standarde calitative și de confort sporite.

Importanța echipamentului pentru lucrul la înălțime!

Echipamentul pentru lucrul la înălțime are drept scop principal asigurarea unei poziții corespunzătoare angajatului. Un astfel de echipament complet conține:

  • Casca de protecție – o parte esențială a echipamentului. Este obligatorie, oferind protecție într-o varietate de situații.
  • Frânghiile și centurile de siguranță – sunt elemente de bază ale echipamentului pentru protecția la înălțime. Trebuie să aibă o calitate ireproșabilă, pentru a oferi un grad de siguranță mărit. Acestea asigură stabilitate, de aceea trebuie prinse corect.
  • Dispozitivele de ancorare – asigură protecție angajatului în timpul muncii. Dacă centurile de siguranță sunt responsabile pentru siguranță și poziționare, chinga de reglare este cea care oferă mobilitate lucrătorului.
  • Ochelarii de protecție – sunt extrem de necesari. Astfel nu va exista deloc riscul ca anumite obiecte ascuțite să ajungă în zona feței sau a ochilor, evitându-se astfel un accident.
  • Încălțămintea de protecție – este de asemenea obligatorie și la munca la înălțime. Bocancii trebuie să aibă bombeu și lamelă metalică în talpă, ambele având rolul de a proteja eficient zona picioarelor. 

Echipamentele de protecție trebuiesc înlocuite de fiecare dată când se învechesc sau au urme vizibile de uzură. Nu este recomandat să se folosească echipamente uzate, existând riscul ca acestea să cedeze în fiecare secundă, ceea ce poate duce la producerea de accidente.

Determină condiții optime de lucru, pentru siguranța și sănătatea angajaților tăi! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.