Teme în vacanță? Ce părere aveți?

Deși este vacanță, facem teme sau nu? Este o întrebare pe care și-o pun mulți părinți, dar mai ales copiii. Vacanța este o perioadă de relaxare, de încărcare a bateriilor. În vacantă, copilul face ce vrea, se scoală când vrea. Corect, însă așa cum spun mulți profesori,în vacanță ar trebui să mai și lucreze, pe caietele de vacanță, cel puțin. Astfel, nu vor uita materia și le va fi ușor în noul an ce începe.

Bineînțeles că nu ar trebui să înceapă imediat caietele de vacantă. Au nevoie totuși de o perioadă de relax, cel puțin 2-3 săptămâni. O pauză totală de la teme. Dar, după această binemeritată pauză, ar trebui reintroduse ușor, ușor activități școlare. 

Caietul de vacanță, un sprijin pentru copii!

În această vacanță am ales de la Libris.ro pentru cele două mândre ale mele, supercaietele de vacanță. Pentru clasa pregătitoare, Supercaietul meu de vacanță, de Nicoleta Popescu, Cristina Martin îi va purta pe copii în lumea literelor și a cifrelor, aducându-le aminte ce au învățat în timpul anului școlar.

Astfel, când va începe în toamnă clasa I, pitica va fi mai bine pregătită, iar părinții și doamna învățătoare vor fi, cu siguranță, mulțumiți de evoluția ei.

În vacanță, copiii au timp să se bucure de soare, de plimbări cu bicicleta, de excursii la mare sau la munte, de tabere și chiar jocuri pe calculator. Însă, în călătoriile acestea minunate, ei vor avea alături Supercaietul de vacanță clasa 4, care îi va ajuta să nu uite ce au învățat în anul ce tocmai s-a terminat.

Amalia Epure și Dana Oprea sunt autoarele acestui supercaiet, care are rolul de a învăța copiii autodisciplina și responsabilitatea, ingredientele cheie ale succesului în viață.

Da, știu, veți spune unii dintre voi că școala este grea. Însă acum copiii au cărți frumoase, cu benzi desenate, distractive. Aceste cărți îi vor ajuta mult la dezvoltarea lor intelectuală și creativă, păstrând vii în memorie toate lucrurile învățate pe parcursul anului școlar.

Voi cum procedați în vacantă? Faceți lecții distractive? Le considerați necesare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.