Care sunt atribuțiile unei îngrijitoare de bătrâni Germania?

Te-ai decis și ești sigur că îți dorești să mergi să lucrezi ca îngrijitoare bătrâni în Germania. Tu crezi că situația din România nu te satisface, astfel ai apelat la eps-jobs.ro​ ca să ai un loc de muncă asigurat în Germania. 

Faci acest pas pentru că nu-ți ajung banii din țară? Cel mai probabil că un număr destul de mare de români se află în aceeași situație. Banii nu sunt suficienți pentru un trai decent, iar salariul minim poate fi prea mic pentru a asigura cele necesare unei familii. Ideea unui împrumut nu este cea mai bună, iar pentru a avea 2 job-uri nu ai suficient timp. Nu este neobișnuit și asta poate fi supărător. 

Dar un loc de muncă în Germania îți poate cumpăra mașina de care ai nevoie să te deplasezi la un posibil job în România, poate să-ți plătească întreținerea la casă sau poate să plătească cele mai bune condiții pentru copii.  De multe ori, un loc de muncă în Germania este răspunsul pentru multe probleme care nu pot fi rezolvate în țară. Așa poți să-ți asiguri traiul decent la care speri cu efortul pe care oricum îl depui în țară.

Dar trebuie să știi că îngrijirea unei persoane în vârstă cere foarte multă responsabilitate. Deoarece bolile sau afecțiunile celor bătrâni sunt de cele mai multe ori incurabile. Cu atenție și răbdare, însă se poate contribui la alinarea acestora precum și la prevenirea deteriorării calității vieții. A fi îngrijitoare de bătrâni în Germania la domiciliu nu este simplu, însă nici lipsit de lucruri frumoase. Pentru că, de cele mai multe ori, între persoana îngrijită și îngrijitoare se creează o relație de prietenie, acesta devenind un membru al familiei.

Îngrijitoarele au cazarea și masa asigurate, beneficiază de asigurare de sănătate, bonusuri, au acces la cursuri gratuite de perfecționare a limbii germane și a aptitudinilor și, în plus, pot vizita locuri frumoase într-o țară străină.

Cum trebuie să fie o îngrijitoare de bătrâni în Germania?

O îngrijitoare trebuie să fie capabilă să își facă o imagine generală asupra persoanei îngrijite. Ea trebuie să fie conștientă de faptul că bătrânețea implică și anumite probleme delicate. Este nevoie de persoane care înțeleg nevoile pacientului și au răbdarea necesară prestării unui astfel de serviciu.

Rolul unui îngrijitor de bătrâni este foarte clar stabilit. Acesta nu este nici asistent medical, nici om de serviciu și nici grădinar, sarcinile sale fiind următoarele:
• Activități simple de menaj – spălatul vaselor, aspirat sau măturare, ștergerea prafului, spălarea hainelor etc.
• Supraveghere – sprijinirea în activități precum toaleta zilnică, baie, efectuarea nevoilor fiziologice etc.
• Sprijinire în deplasare – ajutor la deplasarea în locuință, ridicarea din pat, urcatul scărilor, dezbrăcare și îmbrăcare, mers, etc.
• Prepararea mâncării – pregătirea hranei conform dietei și hrănirea pacientului în cazul în care acesta nu o poate face singur;
• Activități în afara locuinței: cumpărături, plimbări, efectuarea vizitelor medicale etc.
• Alte activități: verificarea stării garderobei, supravegherea stării de sănătate a pacientului, îngrijirea animalelor de casă și a plantelor ornamentale.

De ce să alegi Euro Personal Service?

Euro Personal Service oferă locuri de muncă pentru asistență domestică, asistenți personali, îngrijitori bătrâni Germania şi îngrijitoare de bătrâni. Compania are toate certificatele necesare pentru furnizarea de servicii sociale de către agenția de asistență socială. Pe toată durata șederii în Germania, angajatul se poate baza pe cooperarea nerestricționată a biroului Euro Personal România. Angajații sunt angajați direct în Germania, sub rezerva contribuțiilor de asigurare socială și, prin urmare, sunt angajați 100% legal în Germania. În timpul misiunii, șederea în Germania – transportul, cazarea și mâncarea este gratuită.

Principalele cerințe pentru ca potentialul candidat să fie îngrijitor în Germania sunt: să vorbească limba germană la nivel comunicativ și să fie dispus să aibă grijă de persoanele în vârstă. Pentru a aplica trebuie să completeze formularul de contact. 

Euro Personal Service oferă angajaților săi:

  •  Salariu bun garantat, plata la timp a salariilor
  •  Asigurări sociale și  asigurari de sănătate pentru lucrarea efectiva în Germania
  •  Plata dublă pentru Paști, Crăciun și Anul Nou
  •  Cazare şi mâncare gratuita în casa persoanei îngrijite
  •  Legalitate 100% prin contract de muncă în Germania
  •  Călătorie organizată pe cheltuiala companiei și conform dorințelor angajaților 
  •  Protejarea drepturile angajaților 
  •  Curs gratuit de limba germană
 

Majoritatea persoanelor îngrijite în Germania sunt persoane în vârstă care, din cauza vârstei înaintate sau a bolii, nu pot face față vieții de zi cu zi fără ajutor. Ca ajutor domestic, te asiguri ca persoana în vârstă să se simtă confortabilă și îngrijită. În general, rudele ajută la început și încearcă să facă șederea îngrijitoarei plăcută.

Iată ce declară una dintre angajatele companiei: „Bună prieteni, Aș dori să mulțumesc Serviciului Euro Staff și în special Nataliei Aleksova și Dragomir Ivanov pentru că m-au ajutat să mă ridic într-un moment dificil și să mă simt din nou apreciată și respectată. Într-un moment de minciuni și corupție, am fost constant inundată de informații despre companii false, jefuită și trădată de oameni și am avut norocul să dau peste ei. Am plecat la muncă în Germania fără să mi se ceară nici un leu. Condițiile de muncă au fost mai mult decât bune. Am avut o colaborare excelentă!

Ca și îngrijitoare, ai posibilitatea de a cunoaște o țară nouă și frumoasă!

Cei care optează pentru un job de îngrijitoare de bătrâni în Germania au posibilitatea să cunoască o țară care diferă de cea natală din punctul de vedere al culturii, al legislației și al societății în general. Diferențele dintre țări atrag după sine anumite probleme de acomodare și de aceea este indicată cunoașterea profundă a noului mediu de viață. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.