Jurnalul unei bufnițe – aventuri pentru cei mici!

Cei mici sunt mereu în căutare de aventuri. Indiferent că fac acest lucru în aer liber, în parcuri, sau răsfoind paginile unei cărți pentru copii! Aventura este extrem de importantă la vârsta lor. Iar noi, ca părinți trebuie să îi susținem și să îi ajutăm întotdeauna.

Jocurile exercitate în spațiul verde sunt însoțite de un grad semnificativ de imaginație și creativitate. Dincolo de faptul că ele se realizează în echipe, acestea lasă la latitudinea participanților modalitatea de a le soluționa. Un lucru care poate fi realizat de unul singur sau împreună cu ceilalți coechipieri. Contribuția fiecăruia reprezintă o incomensurabilă sursă de evoluție, de dezvoltare cognitivă, dar și de lărgire a spectrului imaginativ. Un alt aspect important este și dezvoltarea fizică armonioasă pe care joaca în aer liber le-o conferă celor ce o practică. Însă, merită luate în calcul și alte beneficii, cum ar fi apetitul alimentar și calitatea somnului (elemente care constituie pentru părinți adevărate preocupări).

Jurnalul unei bufnițe: Eva și festivalul florilor – aventuri pentru cei mici!

Jurnalul unei bufnițe: Eva și festivalul florilor face parte dintr-o serie de 4 cărți cu un personaj pe care cei mici, în special fetițele îl vor îndrăgi tare mult. Eva este o bufniță drăgălașă, care are parte de aventuri din care trage învățăminte folositoare. Din serie mai fac parte: Jurnalul unei bufnițe: Eva și bufnița cea nouă, Jurnalul unei bufnițe: Eva vede o fantomă și Jurnalul unei bufnițe: Eva și nunta din pădure.

Această serie este special concepută pentru copiii de 5-8 ani, care abia au învățat să citească. Cei mici sunt gata să exploreze singuri aventuri minunate. Cand era mică, autoarea Rebecca Elliott semăna foarte mult cu Eva, personajul principal al seriei Jurnalul unei bufnițe. Îi plăcea să facă tot felul de lucruri și să își petreacă timpul cu prietenii.

Fetița mea a găsit foarte faină această carte. A învățat deja toate literele și să le citească în cuvinte și propoziții. Însă a fost marea ei ambiție să citească singură despre Eva și aventurile ei, ceea ce a și făcut, cerându-mi să îi iau cât mai repede și cartea a doua din serie.

Un ajutor în motivarea elevilor!

Portofoliul elevului: Matematica și explorarea mediului cls 1 semestrul I este un instrument valoros pentru învățarea personalizată, centrată pe competențe, în funcție de nevoile fiecărui elev și de specificul fiecarei clase. Această carte sprijină profesorul în evaluare, demonstrând progresul elevilor pe baza lucrurilor realizate, conform rezultatelor și a efortului depus.

În curând vă arăt și celelate cărți pe care le-am luat de pe Libris.ro, locul de unde noi ne aprovizionăm cu materiale atât pentru școală, cât și pentru lectură. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.