Cu toții avem un pitic în cap, sau mai mulți…nu? De curând, fiica mea a primit de la editura Meteor Publising o carte care i-a plăcut foarte mult. Este vorba despre Piticul din ureche, scrisă de Christine Nostlinger. Este o carte cu și pentru copii, autoarea Christine primind la Zurich Premiul pentru literatură pentru copii „La vache qui lit”.
Ce bine când ai un pitic în cap, nu?
Așa gândește și Anna, o fetiță de doar șase anișori. L-a descoperit într-o seară, când stătea căscând pe marginea patului. Era un pitic minuscul, stătea pe un trandafiraș roz. Avea o scufie violetă și nu era mai mare decât unghia de la degetul cel mic al Annei.
Glasul lui abia se auzea. Dar cel mai rău a supărat-o tatăl ei, că nu a crezut-o. „Nu-i nimic, i-a spus el, râzând. Un pitic în ureche este ceva nemaipomenit. De acum încolo, îți poate spune el povestea la culcare. Cu siguranță, un pitic o poate face mult mai bine ca părinții.”
Părinții Annei erau despărțiți, iar programul ei zilnic era destul de complicat. Când piticul i-a intrat în ureche, a început să se amestece în toate. Astfel a devenit un partener de discuții foarte util, se pare că se pricepea la toate. Avea dreptate tatăl ei!
Atunci când apar primele sentimente de iubire și inevitabil primele suferințe, se dovedește cât de eficient este piticul ei. Anna realizează că totul se poate rezolva, atunci când în cap un pitic care te poate ajuta!
Christine Nostlinger a publicat poezii, romane, scenarii de film și foarte multe cărți pentru copii și tineret. A primit foarte multe premii pentru activitatea ei, printre care Premiul Internațional Hans Christian Anderson, Premiul de Onoare al Librarilor din Austria, Premiul Memorial Astrid Lindgren.
Dacă și copiilor voștri le place să citească, atunci fiica mea vă recomandă această carte. O puteți achiziționa de aici.