Tot ce trebuie să știi despre suspensia mașinii tale!

Dacă întrebi un șofer despre suspensia mașinii, este puțin probabil să cunoască foarte multe detalii. Deși rolul acesteia este important. Pentru că suspensia face totul astfel încât roțile mașinii să rămână conectate la sol. Contribuie de asemenea la o aderența bună, ca și la frânare, atenuând șocurile atunci când se află pe un drum cu denivelări.

Suspensia mașinii este cea care ne permite sa circulăm cu viteză. Fără aceasta, viteza maximă posibilă ar fi doar de vreo 10 km/h. Dar suspensiile fac ca o mașină să-și păstreze stabilitatea și să rămână lipită de asfalt.

Știai că: Primele mașini nu aveau suspensie, motiv pentru care nu depășeau 10-15 km/h?

Da, știu, unii dintre noi nu cunoaștem aproape deloc componentele mașinii, însă ar fi indicat să știm câte ceva despre acestea. Măcar cât să te poți descurca să identifici o problemă care apare la automobilul tău. 

Suspensia permite o manevrabilitate ridicată a mașinii!

După cum vă spuneam, suspensia mașinii este responsabilă cu siguranța la volan. Știai că o suspensie uzată te poate împiedica să iei curbe sau să pui frânele așa cum ar trebui? Trebuie să realizezi cât de importantă este verificarea acesteia.

Numai un service specializat poate rezolva problemele sistemului de suspensie. Însă care sunt simptomele care ar putea să îți dea de gândit astfel încât să duci mașina în service?

  1. Când observi pierderi de ulei la nivelul amortizoarelor
  2. Când apar zgomote ciudate la viraje
  3. Când apare legănatul de parcă ai fi într-o barcă, sus-jos
  4. Când mașina se lasă într-o parte

Suspensia mașinii  are două componente: amortizoare și arcuri. Am găsit amortizor suspensie pe landatelier.ro, un magazin de piese auto îndrăgit de șoferi și atelierele auto. Marea majoritate a mașinilor mai noi au suspensie independentă față și spate. Fiecare roată se poate mișca astfel independent de celelalte.

Amortizorul este un piston cu ulei care separă sașiul de roată. Atunci când mașina atinge o porțiune de drum denivelată, pistonul preia variațiile, asigurând un grad de confort, protejând totodată suspensia.

Schimbarea amortizoarelor se recomandă să se facă după parcurgerea a 60.000 de kilometri. Totuși, poate fi o schimbare mai rapidă dacă mașina a circulat preponderent pe drumuri afectate, cu denivelări.

Tu de ce ți-ai cumpăra un Land Rover?

Land Rover este o marcă de mașini foarte apreciată pentru capacitățile și tehnologia pe care le-a dezvoltat în ultimul timp, dar și pentru designul impunător, sport, elegant în același timp. Există mai multe modele de Land Rover care merită sa fie văzute și testate: Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Evoque, Range Rover Velar, Range Rover Discovery sau Range Rover Discovery Sport.

În primul rând este o mașină care poate fi condusă de toți șoferii, indiferent dacă sunt începători sau experimentați. Deși la prima vedere, pare o mașină greu de condus, odată ce ai intrat pe drum, lucrurile se schimbă radical, iar percepția este cu totul alta.

Mașina urcă și coboară de pe dealuri extrem de ușor, iar asta îți dă siguranța că nu te va lăsa la greu. Acest lucru se datorează și echipării, dar și sistemelor cu care este dotată. Datorită gărzii ridicate de la sol, precum și a adâncimii maxime de trecere a vadului, poate să abordeze fără probleme drumuri inundate și chiar șanțuri umplute cu apă.

De ce să alegi Land Atelier?

Land Atelier a apărut în anul 2004, din dorința de a mulțumi clienții pasionați de Land Rover și Range Rover. Încă de atunci încearcă să pună la dispoziția acestora cele mai potrivite variante de piese și accesorii. Totul, bineînțeles, în funcție de bugetul alocat și de nevoile mașinii. Însă niciodată nu s-a făcut și nu se va face rabat de la calitatea produselor.

Îi puteți găsi în București, în sectorul 2 sau:

  • e-mail office@landatelier.ro
  • PIESE: 021-252.88.67 / 0721-020.137 / 0725-511.422
  • SERVICE: 0731-896.285 / 0727-321.859

Din anul 2014 s-a extins activitatea. A apărut și Service-ul Land Atelier, unde sunt efectuate reparații electronice, electrice și mecanice pentru Land Rover Discovery (3, 4, 5, Sport), Defender (de la 2007), Freelander (2) și pentru Range Rover (Velar, Evoque, L405, Sport si L322). Beneficiind de noul pachet de ultimă generație SDD-TOPIX reușesc să pună un diagnostic corect, dar și să remedieze cele mai dificile erori electronice. De asemenea, prin conexiunea la platforma online Land Rover – Topix primesc în permanență actualizări ale soft-ului de diagnoză. Doar așa sunt în măsură să găsească soluțiile de remediere acolo unde alte service-uri nu reușesc.

Tu ce magazin de piese auto ai ales pentru mașina ta? Apelezi la service sau încerci cu persoane neautorizate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.