Vrabia roșie – caractere puternice, un final tulburător!

În urmă cu ceva timp, am văzut filmul Vrabia roșie. Mi-a plăcut și m-a impresionat întreaga acțiune. Când am auzit că de fapt la bază stă un roman scris de Jason Matthews, am decis să citesc și cartea. Un roman de spionaj, de la editura Meteor Publising, cu o poveste care te captivează, dorind să afli cât mai multe cu fiecare filă pe care o întorci.

Despre Jason Matthews pot să vă spun că este un agent CIA care s-a retras după o carieră de 33 ani. Deci vă invit să cititți o carte despre spioni, scrisă de un spion. Interesant, nu?

Vrabia roșie – o intrigă palpitantă, caractere puternice, un final tulburător!

Personajul principal, Dominika Egorova, este o balerină frumoasă, de succes din Rusia. Are tot ceea ce își dorește: doi părinți minunați care o susțin foarte mult, o carieră de care este extrem de mândră. Cu alte cuvinte, un viitor strălucit care i se așterne în față. Dar, datorită răutăților colegilor săi, are loc un accident. Acesta îi frânge aripile, spulberându-i visul de a ajunge cea mai bună balerină. De parcă nu ar fi destul, tatăl său moare.

Cu o carieră terminată și fără tatăl ei drag, Dominika devine extrem de vulnerabilă. Suficient pentru unchiul său,  Vania Egorov, care o recrutează să lucreze pentru Serviciile Secrete din Rusia. Pentru a deveni un bun agent, merge să învețe la Academia de Informații Externe. Aici dovedește că are abilități pentru spionaj, fiind lăudată de toți profesorii. Acest lucru se dovedește abilității pe care ea o avea încă de mică. Ea poate vedea culori în jurul persoanelor de lângă ea, culori care reprezintă o stare sau o caracteristică a acelei persoane.

Pentru a învăța să seducă și să cucerească orice bărbat, Dominika este trimisă de unchiul său la Școala de Vrăbii. Această școală pregătea femeile tinere și frumoase, cum era ea,  să devină experte în taina amorului.

Ajunge să îl cunoască pe ofițerul american, Nate, de care trebuie să se apropie pentru a afla cine este informatorul acestuia din Serviciul de Spionaj rusesc. Însă, Dominika se îndrăgostește de Nate, și află astfel ce înseamnă să nu te supui sistemului.

Mi-a plăcut frumoasa poveste de iubire interzisă. Pe cei doi i-am asociat cu dl și doamna Smith, celebrii spioni americani, îi știți nu? Dominika este un caracter puternic, o femeie inteligentă. Ea are capacitatea de a vedea ce se află în inimile oamenilor. 

Vă recomand să o citiți, este o dramă implacabilă, după cum titrează Washington Post. O puteți achiționa de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.