Știți care este părerea mea despre cititul benefic. V-am tot spus în foarte multe rânduri cât de importante mi se par cărțile. A citi ajută la dezvoltarea creierului, a competențelor lingvistice, stimulează creativitatea, dar și consolidează relația dintre părinte și copil.
Cu ce îi ajută cărțile pe cei mici? Ei bine, să știți că le oferă oportunitatea de a povesti, de a vorbi, dar mai ales de a inventa. Toți copiii sunt ca niște bureți. absorb tot ceea ce aud în jurul lor. Dar mai ales atunci când le citim, sau după caz, citesc chiar ei povești. Astfel, dau frâu liber imaginației. Câți dintre noi nu ne-am imaginat că suntem prințese sau feți frumoși, așa cum citeam în povești?
Cititul – niciodată nu este prea târziu să le insuflăm copiilor noștri pasiunea pentru citit!
Citim pe silabe: Ridichea cea uriașă este cartea pe care am comandat-o de la Libris în ultimul colet. Textul cărții este integral despărțit în silabe, perfect pentru cei mici care acum învață să citească. Cartea conține ilustrații color foarte frumoase, care îi vor atrage pe pitici cu siguranță.
Iar pentru consolidarea celor învățate în clasă, și nu numai, această culegere de exerciții și probleme pentru Concursul Gazeta Matematică Junior mi s-a părut destul de bună.
De ce să citești? Se spune că lectura ajută la extinderea numărului și varietății de cuvinte pe care copiii le folosesc. Aceasta pentru că, prin cărți, părinții le fac copiilor cunoscute o mulțime de cuvinte pe care nu le folosesc în conversațiile de zi cu zi.
Cărțile oferă șansa de a citi despre situații din lumea reală într-un mod adecvat vârstei. De multe ori, copiii preferă cărțile în care personajele sunt de vârsta lor și fac lucruri pe care și ei le fac în viața de zi cu zi. Ei pot găsi în cărți soluții la diferite situații reale, ca jocul colectiv sau schimbul de jucării, dar și anumite experiențe, ca mersul la grădiniță sau mersul la dentist.
Acestea au fost alegerile mele de la Libris! Tu cum stimulezi creativitatea celui mic? Îți place să citești? Dar lui?
Legătură permanentă