Importanța rulmenților pentru viața mașinii tale!

Un rulment este un organ de maşină important pentru viața acesteia. El este construit din două inele concentrice, separate cu ajutorul unor bile sau cilindri care au acelaşi diametru. Aceste corpuri de rostogolire transformă mişcarea de alunecare în mişcare de rostogolire, micşorând astfel rezistenţa de frecare.

Rulmenții permit roților să se rotească liber. Ei mențin roțile în poziția corectă, care este furnizată de elementele de suspensie și de direcție. Aceasta se uzează cel mai des.

Când trebuie înlocuiți rulmenții?

Drumurile cu denivelări contribuie la o uzură mai rapidă a rulmenților. Dacă în timpul deplasării auzim un zgomot, a cărui nivel crește odată cu viteza, poate indica faptul că rulmenții sunt uzați.

Rulmentul s-a născut din necesitatea îmbunătăţirii randamentului lagărelor cu alunecare (cu cuzineţi). Prin înlocuirea cuzinetului într-un lagăr cu alunecare s-a născut lagărul cu rostogolire sau cu rulmenţi. Datorită substituirii frecării de alunecare cu frecarea de rostogolire, randamentul lagărelor a atins valori cuprinse între 0,98 şi 0,995.

Dacă ai nevoie de un rulment RADIAL CU BILE PE UN RAND, găsiți pe site-ul Rulmentika.ro. Gama de rulmenţi beneficiază de un control de calitate amănunţit al produselor în diferite faze de fabricaţie, precum şi în stadiul final, lucru care permite identificarea eventualelor defecte înainte ca rulmenţii să ajungă la client.

viața

Găsim de asemenea pe site și rulmenți RADIAL CU BILE PE UN RAND CU CANAL SI SIGURANTA PE INELUL EXTERIOR. Duritatea rulmentului este modul în care distanța dintre părțile separate de rulment variază sub încărcătura aplicată. La rulmenți cu elemente rulante, acest factor se datorează tensiunii bilelor și cursei. La rulmenții cu fluid se datorează variației de presiune din breșă. (cu încărcătura corectă, rulmenții cu lichid sunt mai rigizi decât cei cu elemente rulante).

Rulmenții magnetici și cu fluid pot avea practic durata de viață nedefinită. În practică, exista rulmenți cu fluid ce suporta încărcături mari în centrale hidroelectrice ce sunt în folosință aproape continuă din aproximativ 1900 și care nu arată semne de uzură.

În funcție de diametru și de lățime, vă puteți alege de pe site exact ceea ce căutați. Cum ar fi rulmenții RADIAL CU BILE PE UN RAND CU CANAL SI SIGURANTA PE INELUL EXTERIOR

Cauze care afectează durata de viața a rulmenților!

Durata de viața a rulmenților este afectată de multiplii parametrii care nu sunt controlați de producători. Cum ar fi: montarea, temperatura, expunerea la mediul înconjurător, puritatea lubrifiantului și curenții electrici ce îi parcurg.

Temperatura și structura micro-suprafeței vor determina cantitatea de fricțiune la contactul dintre părțile solide. Anumite elemente și câmpuri reduc fricțiunea, în timp ce cresc vitezele.

Rezistența și mobilitatea ajută la determinarea cantității de încărcătură pe care tipul de rulment o poate purta.

Factori de aliniere pot juca rol în uzură și rupere, dar se pot corecta cu ajutorul semnalizării pe computer și non-frecarea tipurilor de rulmenți, ca de exemplu levitație magnetică și presiunea câmpului de aer.

Neschimbarea într-un timp util a rulmentului duce la griparea bilelor și la blocajul roții prin înfrânarea acesteia. Este necesar să se efectueze un schimb de rulment înainte ca acesta să capete o uzură prea mare pentru a evita spargerea acestuia și întâmpinarea altor probleme generate de acest aspect.

Durata de viața a rulmenților este adeseori mult mai bună dacă se păstrează curați și lubrifiați. Uneori, multe aplicații fac dificilă o bună mentenanță.  Deși, o mentenanță potrivită ar putea lubrifia rulmenții frecvent, dar ar putea să nu includă dezasamblarea pentru curățare. Lubrifierea frecventă, prin natura sa, oferă o curățare limitată, prin dislocarea uleiului și grăsimii vechi cu o încărcătură proaspătă, dar prin care va colecta de asemenea pietriș înainte de a fi dislocată de celălalt ciclu.

Rulmentika – pune lumea în mișcare!

De aceea, este foarte important locul de unde cumpărați rulmenții, dar și service-ul unde mergeți să fie schimbați. Și după cum știm, mașina este parte importantă a vieții noastre, trebuie ca totul să fie făcut ca la carte, nu? Nu uitați că în ultima perioadă mașina a devenit o necesitate. S-a trecut de la un simplu moft, la a fi extrem de importantă pentru noi. 

Datorita duratei de viața similare a rulmenților, se recomandă înlocuirea lor în perechi pe osia  vehiculului. După înlocuire, este necesar să se ajusteze jocul rulmentului cu piulița de planetară (a se strânge la cuplu cu cheia dinamometrică). Trebuie utilizată întotdeauna o piuliță nouă.

Puteți contacta Rulmentika.ro la numerele de telefon 0748.282.887 și 0752.286.123, la adresele de email office@tehnocom-trading.ro și contact@rulmentika.ro sau fizic în Str. Vasile Lupu, Nr.142B, Iași.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.