4 exerciții de team building pe care le poți încerca cu echipa ta

team building

Cauți inspirație pentru a organiza evenimente distractive de team building în Timișoara sau în împrejurimi? Atunci, cu siguranță că această listă îți va prinde bine.

Evenimentele de team building reprezintă o parte esențială din modul sănătos de funcționare a unei companii. Distracția, educarea și consolidarea relațiilor în cadrul afacerii tale aduc numeroase beneficii.

De la creșterea performanței, până la stimularea dezvoltării personale, jocurile de team building sunt o modalitate grozavă pentru a-ți crește forța de muncă.

De ce sunt team building urile atât de importante

În general, aceste evenimente au ca scop îmbunătățirea comunicării între colegi, rezolvarea conflictelor, identificarea unor abilități utile în business, iar lista poate continua.

Cu alte cuvinte, teambuildingurile reușesc să obțină ceea ce promovează marketingul: ocazia de a aduce oamenii împreună în moduri creative, inedite și memorabile.

Așadar, iată câteva exemple de exerciții pe care le poți testa cu echipa ta.

1. Stabilește o zi a sportului

Dacă vremea de afară este frumoasă, de ce nu ai profita de ea în compania echipei tale?

Ce poți să faci?

În lunile mai călduroase poți stabili o zi anume pe săptămână dedicată activităților sportive în aer liber.

Puteți opta pentru fotbal, ping pong sau alergări pe echipe. Poți să fii cât mai creativ.

Ideea este că teambuildingurile se pot limita și la a fi momente de distracție și relaxare.

2. Organizează un concurs de curățenie

Ne recomandăm ca fiind persoane metodice și organizate. Haide să testăm lucrul acesta într-o provocare.

Formează câteva echipe de 10 persoane (bineînțeles, în funcție de numărul de angajați pe care îl ai). Asigură fiecărei echipe câte 2 tuburi de spray de curățare, o singură rolă de hârtie și 5 minute pe ceas pentru a-și curăța zona biroului.

Resursele limitate pentru a duce la bun sfârșit această activitate îi va încuraja pe membrii echipei să lucreze împreună și să se sprijine reciproc.

3. Oferă recunoaștere

Cui nu-i place să primească laude atunci când obține o realizare profesională?

Organizează întâlniri de recunoaștere cu echipa ta.

Iată cum funcționează:

Formează echipe de câte două persoane. Roagă fiecare membru al echipei să vorbească despre anumite realizări ale colegului său.

Această activitate îi ajută pe membrii echipei tale să creeze legături și să devină mai productivi pe termen lung, deoarece știu că munca le este recunoscută în companie.

4. Reflecție cu un scop

Dacă nu ești foarte convins de metodele de învățare și dezvoltare prin jocuri, există și alte tipuri de activități pe care le poți încerca cu echipa ta.

De exemplu, poți organiza întâlniri în care fiecare angajat să menționeze două reușite din săptămâna trecută, dar și obiectivele pentru săptămâna în curs.

Acest exercițiu este util pentru că le oferă membrilor echipei tale ocazia de autoevaluare și reflecție. Mai mult, exercițiul stimulează dorința de dezvoltare personală și profesională.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că îți dorești să construiești o echipă puternică care să livreze rezultate și să lucreze bine împreună.

Profită de un program personalizat de team building în Timișoara sau în împrejurimi apelând la profesioniști.

Vertical Adventure îți pune la dispoziție evenimente de team building dinamice, în locații spectaculoase care vor aduce plus valoare și rezultate imediate pentru tine și echipa ta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.