Jocurile pentru copii inteligenți – benefice micuților noștri!

 

Jocurile, ca și cititul, au rolul de a modela atât de armonios dezvoltarea cognitivă a copiilor, și nu numai. Dezvoltă inteligența acestora, fiind construite după anumite criterii. Îi ajută pe copii să înțeleagă cum funcționează lumea din jurul nostru, despre relația cauză-efect, și multe altele.

Jocurile pentru copii inteligenți – dezvoltă capacitatea de învățare a micuților!

Cartea Jocuri pentru copii inteligenți face parte dintr-o serie de 5 cărți, pe niveluri de dificultate de la 1 la 5, având un bogat conținut de activități antrenante.Întâlnim aici jocuri de tip unește punctele, găsește diferențele, alege perechile potrivite, cuvinte încrucișate, labirinturi și multe altele. Aceste jocuri distractive captivează copiii și le dezvoltă abilitățile de învățare.

Cu 64 de pagini cu jocuri, cartea îmbunătățește spiritul de observație a copiilor, capacitatea lor de concentrare, motricitatea fină, coordonarea ochi – mână, dar și simțul cromatic. Ce tipuri de activități întâlnim în carte? Colorează desenul ca în exemplu. Găsește umbra. Unește punctele – care este preferatul fiicei mele. Rezolvă labirintul. Găsește diferențele sau perechile. Unește jumătățile. Numără obiectele din imagine. Jocuri tip sudoku adaptate vârstei lor micuțe. Găsește cuvinte în careul de litere. Puzzle. Jocuri cu forme geometrice. Completează spațiile cu litere pentru a crea cuvinte noi. Reprezintă grafic fracțiile simple.

Aventuri și călătorii trăite de micii cititori!

Imaginația unui copil poate fi foarte ușor pusă în mișcare. Astfel a apărut Caietul de lecturi recomandate pentru clasa 4. Multitudinea de călătorii pe care copiii le fac prin intermediul acestor texte se transformă în experiențe de neuitat. 

Acest caiet propune elevilor aproape 30 de texte din literatura română și cea universală, teme și genuri literare diverse. Regăsim texte cunoscute, dar și texte inedite, texte noi, dar și texte mai vechi. 

Cărțile sunt luate de la Libris.ro, librăria de unde noi ne aprovizionăm lunar cu materiale necesare atât activității școlare, cât și pentru relaxarea noastră. 

Copiilor voștri le place să citească? Le plac cărțile cu jocurile și activitățile enumerate mai sus?

 
 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.