Utilizarea sistemului hidraulic

Principiul functionarii hidraulice este atunci cand lichidul este intr-un sistem inchis si supus presiunii, presiunea va fi distribuita uniform catre toate partile lichidului. Lichidele nu pot fi stranse. astfel sistemul hidraulic foloseste presiunea fluidului pentru a efectua lucrarile mecanice.

Puterea combustibilului in sistemul hidraulic este semnificativa si ca urmare hidraulicele sunt utilizate in mod obisnuit in echipementele grele. Intr-un sistem hidraulic, presiunea aplicata unui fluid continut in orice punct, este transmisa nediminuata. Acest fluid sub presiune actioneaza asupra fiecarei parti a sectiunii unui vas care contine si creaza forta sau putere. Datorita utilizarii acestei forte si in functie de modul in care este aplicata, operatorii pot ridica sarcini grele. iar sarcinile repetitive precise pot fi realizate cu usurinta.

De aceea se recomanda instalarea unui sistem de ungere pentru sistemul hidraulic pentru a asigura functionarea cat mai buna a echipamentului.

Sistemele hidraulice pot fi impartite in doua tipuri: actiune simpla sau dubla

Cu un singur sistem hidraulic, o pompa alimenteaza toti cilindrii hidraulici. Supapele sunt conectate paralel intre ele, astfel incat toti cilindrii sa poata functiona in acelasi timp.

Cu un sistem hidraulic cu efect dublu, o pompa (sau o pompa de circuit) este alimentata de supapa stanga si cealalta de control dreapta. Lucrul cu un sistem hidraulic cu actiune dubla este mai usor si rapid.

Sistemele hidraulice transforma energia primara in mediu de presiune (energie hidraulica). transmit energia mediului de presiune de la convertorul primar (generator) la convertorul secundar de energie (motor) si convertesc energia mediului de presiune in lucru mecanic. Sistemele hidraulice sunt partile cheie ale masinii sau dispozitivului dvs.

Pentru ce este folosit un sistem hidraulic

Cu o varietate de aplicatii, sistemele hidraulice sunt utilizate in toate tipurile de setari, industriale, mari si mici, precum si in cladiri, echipamente de constructii si vehicule. Fabricile de hartie, exploatarea forestiera, productia robotica si prelucrarea otelului sunt utilizatorii principali ai echipamentelor hidraulice.

In turbinele eoliene, sistemul hidraulic este utilizat pentru controlul pasului si franei. In unele cazuri diferitele sisteme auxiliare precum trapele si macaralele sunt de asemenea, alimentate de sistemele hidraulice.

Ca o modalitate eficienta si rentabila de a crea miscare sau repetare, echipamentele bazate pe sistem hidraulic sunt greu de depasit.

Furtunuri Hidraulice

Pentru ca masina sau dispozitivul tau sa functioneze fara probleme, sunt necesare si furtunuri hidraulice si conectori de inalta calitate. Sarcina furtunului este de a transfera ulei de la o componenta hidraulica la alta exista doua tipuri de furtuni hidraulice, furtuni metalice (din otel) si tevi flexibile (din cauciuc).

Pentru a utiliza in mod eficient furtunul hidraulic, este necesar sa intelegem diferite moduri si posibilitati de utilizare a unui furtun hidraulic in sistemul hidraulic. Cei de la ph-t va pot oferi cele mai bune sfaturi in privinta asta.

Daca iti doresti ca masina ta sa functioneze corect, iti sugeram sa ai grija de sistemele hidraulice si furtunurile corespunzatoare in timp util.

Ph-t ofera proiectarea, executia, modernizarea de instalatii hidraulice, pneumatice si de instalare a sistemului de ungere. Deci daca aveti nevoie de oameni seriosi cei de la ph-t sunt cea mai buna alegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.