Editura Paralela 45 – ajutorul cel mai de preț al elevilor!

V-am mai spus că eu consider că Editura Paralela 45 este ajutorul cel mai de nădejde al elevilor. Îmi place cum sunt structurate manualele, astfel încât  respectă toate cerințele programei referitoare la competențe generale, competențe specifice și conținuturi, oferind sugestii metodologice dintre cele mai atractive.

Încă din anul 1994, când a apărut, a fost o editură de carte educațională, dar și beletristică. De aici am luat majoritatea culegerilor pentru fete și de fiecare dată am fost mulțumită de ce am luat.

Editura Paralela 45 – ajutorul cel mai de preț al elevilor!

Matematica – Clasa 5 – Partea 2 – Initiere – Ion Tudor este continuarea părții 1, pe care v-am prezentat-o aici. Era necesar să luăm și partea 2, nu? Am răsfoit-o puțin, conține un capitol de algebră și un capitol de geometrie. Copiii vor putea aprofunda mai bine fracțiile zecimale – comparare, adunare, scădere, înmulțire, ridicarea la putere. 

Ce conține fiecare lecție? În primul rând începe cu Citesc și rețin. Aici li se explică totul referitor la lecția respectivă, urmând partea Cum se aplică, exerciții, respectiv soluțiile acestora. Fain, nu?Urmează exercițiile din partea Știu să rezolv, dar și exerciții și probleme de dificultate medie, dar și avansată. La sfârșitul fiecărei lecții, există câte un Test de evaluare stadială – Ce notă merit? Astfel, copilul va putea observa dacă a înțeles lecția respectivă sau trebuie să o reia.

La fel se prezintă și Matematica. Consolidare – Clasa 5 Partea 2 – Maria Zaharia, cu explicațiile necesare, apoi activitățile de învățare – Înțelegere, Aplicare și exersare, Aprofundare și performanță, dar și Supermate. Cred că se completează reciproc.

Cu ajutorul acestor 2 culegeri…le pot numi suporturile numărul 1 de învățare a matematicii, fracțiile nu vor mai avea secrete pentru elevi. Iar geometria va fi pentru ei ceva atât de simplu, vor înțelege tot  ce ține de drepte, segmente sau unghiuri. Mi-ar fi plăcut să avem și noi ajutoare de acest fel când eram pe băncile școlii.

Voi de la ce editură preferați să luați cărți pentru cei mici? Să știți că Libris are foarte multe promoții în perioada aceasta. Intrați și vă convingeți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.