Estetica dentară – pentru un zâmbet frumos și sănătos!

Ce este estetica dentară? Este modul prin care poți zâmbi cu ușurință, pentru că acum nu mai ai motive de a te ascunde. Dacă eziți să zâmbești pentru că nu ești mulțumit de felul în care arată dinții tăi, nu te întrista! Trebuie să știi că medicina dentară modernă oferă  foarte multe tratamente care pot reda dinților și gingiilor tale un aspect tineresc. Îți pot oferi zâmbetul la care ai visat mereu.

Știai că un zâmbet luminos și atrăgător reprezintă atu-ul esențial al aspectului tău? Estetica dentară își propune refacerea zâmbetului tău prin intermediul unei proceduri specializate:

 • coroanele dentare,
 • incrustațiile,
 • fațetele dentare,
 • implanturile dentare,
 • albirile dentare profesionale.

Pentru un zâmbet luminos, apelează la estetica dentară!

Găsirea unui medic calificat necesită o atenție destul de mare. Având în vedere numărul în creștere al medicilor stomatologici, devine o alegere destul de dificilă. De aceea, cel mai bine ar fi să mergeți prin recomandări. Pentru că dacă un client a fost mulțumit de serviciile unei anumite clinici, înseamnă că ar trebui să îi încerci și tu.

Eu vă recomand estetica dentară Alba Iulia, la clinica unde totul este gândit pentru a face zâmbetele celor ce le trec pragul să strălucească.

Această ramură a stomatologiei presupune albirea profesională a dinților, precum și instalarea unor fațete ceramice care vor schimba radical aspectul danturii, înfrumusețându-l.

Ce sunt fațetele ceramice?

Fațetele ceramice sunt niște foițe ceramice subțiri, care se aplică pe suprafața exterioară a dintelui după ce a fost tratată afecțiunea acestuia. Această metodă este una dintre cele mai neinvazive, având rezultate imediate și vizibile.

Fațetarea dentară face parte din ramura esteticii dentare pentru că, dincolo de rezolvarea unor probleme dentare, aceasta oferă pacientului posibilitatea de a obține un zâmbet perfect, natural și strălucitor.

Fațetele acoperă parțial partea vizibilă a dinților anteriori, fiind fabricate din porțelan dentar de înaltă clasă. Au rolul de a îmbunătăți estetica unui dinte sau chiar a mai mulți, afectați, strâmbi, ciobiți, sparți, cariați, pătați, înnegriți.

Putem să le asemănăm cu unghiile false, care se lipesc pe unghiile noastre naturale cu ajutorul unui adeziv. Ele au grosimi diferite, în funcție de porțelanul din care sunt confecționate.

Decizia de fațetare se ia în urma unui consult clinic amănunțit, realizat de către specialiști, iar prețul este în funcție de calitatea porțelanului, tehnologia cu care este realizată, dar și de termenul de execuție.

În procesul de realizare a zâmbetului perfect, medicul stomatolog specializat în estetică dentară va ține cont de toate criteriile morfo-funcționale și estetice ale fiecărui pacient: 

 • buze: formă, culoarea, simetria, linia surâsului;

 • gingii: formă, textură, simetrie, volum, papile gingivale;

 • dinți: formă, dimensiuni, culoare, poziție.

Astfel, tratamentele de estetică dentară pot include și serviciile altor ramuri ale stomatologiei, cum ar fi: ortodonția, protetica, albirea dentară sau implantologia.

Materialele moderne utilizate în estetica dentară sunt ceramica integrală – porțelanul fără metal și zirconiul. Acestea sunt estetice, rezistente,  biocompatibile și imită foarte bine structura naturală a dintelui, indiferent că vorbim de smalțul dentar sau dentină.

Oamenii care zâmbesc, care râd, sunt oameni sănătoși, neinhibați de o dantură stricată și bolnavă!

Care este diferența între estetica dentară și stomatologia tradițională? Stomatologia tradițională se axează pe igiena orală și prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunii orale, în timp ce estetica dentară pune accentul pe îmbunătățirea aspectului dinților, a gurii și a zâmbetului unei persoane.

Rezultatele tratamentului însă sunt direct proporționale cu complexitatea acestui caz. Pentru că un caz dificil nu va fi tratat imediat, cât ai bate din palme, dar nici ieftin, doar în reclamele mincinoase, destinate credulilor!

Pentru destul de multe persoane, estetica de la nivelul dinților a devenit un moft, unii oameni exagerează în ceea ce privește nuanța dinților.

De aceea, este recomandat ca doar cei care au probleme reale să apeleze la serviciile medicilor specialiști. De exemplu, dacă dantura este ușor strâmbă, dacă dinții sunt îngălbeniți de la alimente, cafea sau băuturi alcoolice. Atunci este nevoie să se intervină pentru a reda sănătatea și frumusețea.

Schimbarea zâmbetului!

Zâmbetul înseamnă foarte multe:

 • o formă de comunicare cu lumea largă;
 • exprimarea proprie a fericirii și a încrederii;
 • relaționarea personală, socială și profesională cu restul persoanelor din jurul tău.

În momentul în care tu ți-ai pierdut încrederea în zâmbetul tău, fiind  complexat de problemele dentare sau de cele gingivale care îți afectează înfățișarea, devii retras și inhibat. 

Majoritatea celor care doresc o reabilitare estetică își doresc un zâmbet complet, nu caută doar o schimbare a anumitor detalii. Zâmbetul cu care își vor putea recâștiga încrederea în sine, cu care vor reface legăturile cu persoanele din jur. Astfel se ajunge la estetica dentară, o soluție cosmetică la problemele dentare și gingivale. O schimbare a zâmbetului!

Trăim într-o eră a imaginii și a vitezei. Toată lumea vrea să arate foarte bine, iar una din metodele perfecte este a avea un zâmbet alb, strălucitor. Zâmbetul este unul dintre principalele lucruri pe care le observăm la un prim contact în comunicarea cu ceilalti oameni. Un zâmbet mai puțin plăcut este mult mai evident decât un zâmbet frumos și sănătos.

Dacă și tu te-ai decis să îți îmbunătățești zâmbetul, alege Creative Dentline, una dintre cele mai noi și moderne clinici stomatologice din Alba Iulia. Echipa este formată din medici specialiști pasionați de ceea ce fac, îmbunătățind zi de zi munca lor prin participarea la diferite cursuri sau conferințe de specialitate. Cabinetele sunt dotate cu cea mai nouă aparatură și întreaga clinică este păstrată în condiții de igienă superioare.

Tu ai zâmbit astăzi? Zâmbetul tău vorbește despre tine! De fiecare dată când zâmbești transmiți emoții și stări pozitive celor din jurul tău.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.