4 mituri despre team building pe care trebuie sa le uiti

team building

Ești familiarizat cu expresia Roma nu a fost construită într-o zi, nu-i așa?

Ei bine, nici cele mai puternice companii din lume nu au fost construite într-o zi. Nu te gândi că trebuie să muncești și să tot muncești între patru pereți pentru a atinge succesul. Mă rog, este important, dar nu este singura modalitate.

Adevărul este că activitățile de team building outdoor sau indoor au un impact pozitiv asupra dezvoltării unor echipe puternice care să ridice un business și să-l transforme într-o autoritate, indiferent de domeniu.

Și cu toate acestea există câteva mituri și preconcepții despre team building-uri care reușesc să știrbească entuziasmul multor angajați.

Totul se duce într-o direcție mult prea personală

Mulți angajați se simt inconfortabil să participe în activități care implică contactul fizic cu alți colegi (fiecare își cunoaște motivele și nu are sens să speculez). Mai mult, nu privesc cu ochi buni nici activitățile în care trebuie să vorbească despre ei.

Ideea este că obiectivul unui team building nu este neapărat să se lege cele mai stranse prietenii, ci să se descopere punctele forte ale fiecărui membru al echipei tale. Ulterior, analizează acele abilități și vezi cum le poți folosi în avantajul companiei.

Trebuie să ai condiție fizică bună

Activitățile de team building realizate în aer liber, precum cățărările sau raftingul pot părea intimidante pentru foarte mulți.

Ideea este că nu trebuie să îți supui echipa unor activități outdoor doar de dragul experienței. Mai mult, s-ar putea chiar să nu aducă beneficii concrete.

Cu toate acestea, există o mulțime de alte activități utile pe care le puteți face fără să fie obositoare și frustrante din punct de vedere fizic.

Team building-urile nu oferă rezultate

Îți amintești ce am spus la începutul articolului? Ei bine, dacă Roma nu a fost construită într-o zi, nu te poți aștepta ca echipa ta să se metamorfozeze după o singură sesiune de team building.

Schimbările apar treptat, dar apar. Comunicarea și încrederea vor fi, de regulă, printre cele mai evidente semne ale schimbării.

Dacă vrei rezultate, organizarea unui eveniment izolat nu o să îți fie de ajutor.

Tinerii se plictisesc repede

Greșit!

Adevărul este că lucrurile stau invers. Generația tânără apreciază activitățile care le stimulează creativitatea și îi determină să lucreze în echipă.

Un team building care are în spate o strategie și un obiectiv (sau mai multe) poate asigura și retenția personalului valoros dintr-o companie.

Și lista poate continua. Ce vreau să reții este că miturile sunt mituri și este cazul să le lași undeva în spate dacă vrei să-ți dezvolți echipa și să descoperi talente noi care te pot ajuta în creșterea business-ului.

Vestea și mai bună este că nu ești pe cont propriu.

De exemplu, cei de la Vertical Adventures te pot ajuta cu diferite programe de team building outdoor gândite pentru stimularea creativității, sudarea echipei, identificarea problemelor în echipă și rezolvarea acestora, precum și atingerea obiectivelor comune care vor aduce doar beneficii organizației ca întreg.

 

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.