Facturi mai mici la curent? Afla cum te poate ajuta un sistem fotovoltaic in locuinta!

Probabil ca ai auzit de nenumarate ori faptul ca soarele este o sursa de energie incredibila. Studiile arata ca o singura ora de energie trimisa de soare Pamantului asigura energia necesara la nivel global pentru 1 an.

Cum poti valorifica aceasta energie? Folosind sisteme fotovoltaice, care transforma energia solara in energie electrica.

Apropo, a nu se confunda cu panourile solare termice care au ca scop transformarea razelor solare in energie termica (apa calda, de exemplu).

Asadar, haide sa vedem de ce merita sa le folosesti in locuinta ta.

Cum te ajuta sistemele fotovoltaice in locuinta

Dupa cum am mentionat, panourile solare fotovoltaice ajuta la captarea energiei solare si la transformarea acesteia in energie electrica.

Iata cum le poti folosi:

  1. Sursa de energie regenerabila

Cat timp va exista soarele pe cer, vei avea energie electrica in locuinta.

     2. Facturi la curent mai mici

Folosind energia produsa de sistemul fotovoltaic, nu veti mai avea nevoie de energia de la retea (cel putin, nu pe timpul zilei). Cantitatea de energie economisita depinde totusi de dimensiunea sistemului folosit si de consumul de curent.

     3. Utilizari multiple

Sistemele fotovoltaice iti permit sa produci curent pe care sa il conectezi la retea sau sa-l stochezi in acumulatoare. Astfel poti produce curent electric pentru: cabane, boilere sau pompe de irigatie.

    4. Costuri mici pentru intretinere

Vestea buna este ca panourile solare fotovoltaice nu au nevoie de prea multa asistenta. Trebuie doar sa le cureti de cateva ori pe an pentru a le mentine curate si a le prelungi durata de functionare.

De asemenea, asigura-te ca nu sunt umbrite (de copaci sau antene), ca sunt montate intr-un unghi potrivit, pentru scurgerea apei sau a zapezii.

    5. Poti deveni un prosumator

Ce inseamna aceasta? Simplu. In momentul in care produci mai multa energie electrica decat folosesti in gospodarie, surplusul il poti vinde catre furnizorul de energie electrica.

Atentie! Pentru a vinde energia produsa, trebuie sa dobandesti un certificat de racordare, care dovedeste calitatea de prosumator. Ulterior, vei semna un contract de vanzare-cumparare cu furnizorul tau de energie electrica.

Cum iti alegi panourile fotovoltaice

  • Analizeaza consumul de energie electrica in locuinta ta (foloseste facturile de energie electrica din ultimul an).
  • Consuma inteligent. Foloseste surse de iluminat cu LED, de exemplu. Consuma mai putina energie, astfel vei amortiza costurile mai repede.
  • Alege furnizori autorizati care ofera garantie indelungata. De asemenea, solicita companiei care se ocupa de instalare si un serviciu de mentenanta.

Adevarul este ca utilizarea panourilor solare pentru folosirea energiei verzi nu mai este de multa vreme o raritate, nici macar in Romania.

Pe langa reducerea costurilor cu energia consumata, sprijini in mod activ la reducerea poluarii, in comparatie cu alte surse alternative de energie.

Daca si tu iti doresti sa gestionezi consumul de energie electrica in locuinta ta si chiar sa faci bani din asta, echipa BeWater iti pune la dispozitie cele mai performante sisteme fotovoltaice de pe piata, pentru ca tu sa alegi ceea ce ti se potriveste.

Alege informat, alege de la profesionisti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.