Prichindeii învață să citească pe silabe!

Este grea clasa pregătitoare pentru toți prichindeii: învață să citească, să scrie, să adune. Cu siguranță trecerea de la grădiniță la școală îi sperie destul de mult. O nouă doamnă, noi colegi…manuale, caiete, bănci în care trebuie să stea cuminți…Foarte multe lucruri noi!

Dar este important să le explici că de acum sunt mari. Vor reuși să citească cărțile preferate, să nu mai aștepte să termine mami treaba pentru a intra din nou în poveste. Iar asta, sigur îi va încânta!

Prichindeii învață să citească pe silabe!

Dacă și copilul tău își dorește să învețe să citească mai repede, să exerseze ceea ce le explică doamna învățătoare, să reușească să unească literele în cuvinte singur, atunci cu siguranță va aprecia cărțile din colecția Învăț să citesc de mic.

Rapunzel. Învăț să citesc de mic  i-a plăcut foarte mult fiicei mele.  Vă amintiți povestea, nu? Micuța fetiță cu părul de aur, ținută prizonieră într-un turn de către o vrăjitoare….Ne-a plăcut și filmul, iar faptul că reușește ea să citească întâmplările micuței Rapunzel a fost o încântare pentru ea.

Este scrisă într-un format nou, special pentru cititorii începătorii. Tot textul este cu majuscule, iar cuvintele sunt despărțite vizual în silabe. Cartea are abțibilduri și activități premergătoare lecturii. Astfel copii învață să recunoască sunetele inițiale și finale din cuvinte, să le asocieze cu literele corespunzătoare, să recunoască și să citească grupurile de litere.

Întreaga poveste se parcurge în două etape. În prima etapă, copilul citește cuvintele despărțite în silabe și enunțurile scurte de pe paginile din stânga. A doua etapă include citirea propriu zisă a poveștii de pe paginile din dreapta. 

Dacă Moș Nicolae ar descoperi site-ul Libris.ro, cu siguranță fiecare ghetuță ar avea în ea o carte, pentru mai mari, dar și pentru mai mici. Pentru că sunt reduceri mari!

Libris este chiar Ajutorul Moșului, având prețuri speciale! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.