5 activitati de team building pe care trebuie sa le incerci cu echipa ta

team buiding

Organizarea unui team building se poate transforma într-o adevărată provocare.

Există colegi care nu se simt prea confortabil să participe la activități aparent copilărești. Alți colegi vin doar pentru că se simt obligați, iar lista poate continua.

De ce aceste reacții? Probabil că activitățile din trecut nu au fost tocmai cele potrivite pentru echipa ta. Dar nu îți face griji.

În articolul de astăzi mi-am propus să îți dau câteva idei de activități de team building pe care echipa ta le va adora. Testează cu încredere și vezi care se potrivesc cel mai bine unicității echipei tale.

Ospătarul „orb”

Poate că sună ciudat, dar este o activitate chiar interesantă.

Iată cum se derulează: formează grupuri de câte 6 persoane. Membrii grupului trebuie să găsească, să deschidă și să toarne o sticlă de vin în 5 pahare.

Fiecare membru nu poate realiza mai mult de o activitate, și cel puțin 5 dintre membrii grupului trebuie să fie legați la ochi.

Cercul întrebărilor

Această activitate este grozavă pentru a-ți ajuta echipa să se cunoască mai bine.

Ce trebuie să faci?

Formează două grupuri și roagă-i să se așeze în cerc (un cerc îl cuprinde pe celălalt). În final, trebuie să ai câte două persoane față în față (din fiecare cerc).

Ce trebuie să facă? Să își pună întrebări. Apoi cercul se rotește până când toți membrii celor două echipe au reușit să își pună întrebări unii celorlalți.

Logo personal (din monede)

Pune pe o masă mai multe monede. Pot participa și membrii echipei tale, este foarte posibil să aibă și ei câteva prin buzunare sau în geantă.

Acum, fiecare membru trebuie să realizeze un logo propriu folosindu-se de acele monede de pe masă. Trebuie să facă asta în doar 60 de secunde.

Dacă echipa ta are mulți membrii, poți forma mai multe echipe care să lucreze împreună.

Realizează emblema companiei

Pentru această activitate trebuie să pui la dispoziție diferite obiecte decorative (magazinele de crafts & arts îți vor prinde bine, asta dacă nu ai prin birou anumite obiecte pe care le consideri suficient de reprezentative).

Acum, fiecare echipă trebuie să folosească elemente reprezentative (realizări, valorile companiei, planuri de viitor) și să creeze o emblemă. Atârnă în biroul tău varianta câștigătoare.

Vacanța de vis

Următoarea activitate de team building este ideală dacă îți dorești să îmbunătățești abilitățile de ascultare și comunicare în echipa ta.

Grupează-ți echipa în perechi și roagă-i să își povestească cum arată vacanța lor de vis dacă nu ar trebui să lucreze timp de o lună, ar avea un buget nelimitat și nicio altă grijă în lume. Ulterior, perechea celui care a povestit vacanța trebuie să povestească evenimentele cât mai bine cu putință.

Bineînțeles, posibilitățile sunt nelimitate atunci când intenționezi să organizezi un team building care să fie atât distractiv, cât și util pentru tine și echipa ta.

Sau poate că vrei să mergi la sigur și să lucrezi profesioniști. Echipa Vertical Adventures îți oferă un portofoliu larg de activități de team building outdoor și indoor care te vor ajuta să-ți dezvolți echipa și să atingeți noile obiective de business mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.