Ne pregatim pentru concursuri cu Libris!

Pentru concursuri este necesar sa te pregatesti suplimentar. Este ceea ce a invatat fiica mea in cei 4 ani de cand participa la concursurile organizate pentru clasele primare. De cand s-a trecut in varianta online, au mai ramas foarte putine concursuri la care scolarii pot participa.

Insa asta nu inseamna ca nu pot lucra suplimentar acasa, pentru a intelege mai bine ceea ce le explica doamna invatatoare la ore. Si de data aceasta Libris.ro mi-a sarit in ajutor, cu o serie de culegeri pentru matematica. 

Editura Paralela 45 –  suportul numarul 1 de invatare a matematicii pentru concursuri!

Matematica. Initiere. Clasa 5 se constituie ca un veritabil ghid dedicat activitatilor de invatare. Prin exersarea mai amanuntita a unor exercitii si probleme, astfel incat sa poata fi eliminate dificultatile de invatare. Se prezinta ca un ghid util in primul rand elevilor si in egala masura profesorilor si parintilor.

 

Matematica. Comsolidare. Clasa 5. respecta toate cerintele programei referitoare la competente generale, competente specifice si continuturi, oferind sugestii metodologice dintre cele mai atractive.

Prin urmare, pentru fiecare capitol din programa sunt prevazute:

– un text teoretic succint, obligatoriu (rezumat al continuturilor invatarii propuse de programa) care cuprinde notiuni si relatii (introduse prin definitii si notatii corespunzatoare), proprietati (teoreme, propozitii etc), metode (reguli de calcul, algoritmi de lucru etc). Pentru a fi bine intelese si retinute de elevi, notiunile teoretice sunt insotite de exemple si modele de rezolvari;

– un text teoretic neobligatoriu, destinat aprofundarii suplimentare de catre elevii preocupati de performanta a continuturilor propuse de programa, in vederea obtinerii unor rezultate deosebite la concursuri si olimpiade scolare;

– activitati de consolidare a invatarii, pentru lucrul la clasa si pentru acasa (afterschool, homeschooling). Acestea grupeaza tipuri diverse de exercitii si probleme pe trei niveluri progresive: 1) intelegere; 2) aplicare si exersare; 3) aprofundare si performanta. Aceasta abordare modulara permite aplicarea metodei interactive moderne de invatare centrata pe elev stiu / vreau sa stiu / am invatat;

– utilizarea algoritmilor si conceptelor matematice de baza in activitatea practica (matematica aplicata in viata cotidiana) ca metoda moderna de invatare;

– evaluari ale progresului invatarii prin teste conforme cu standardele Ministerului Educatiei si Cercetarii;

– aplicatie destinata invatarii in sistem online. Prin scanarea QR CODE-ului prezent in interiorul volumului tiparit, se ofera acces la activitati de predare aflate in stransa legatura atat cu continuturile programei, cat si cu cele ale volumului tiparit.

Ajutor pentru pregatirea la Evaluarea Nationala

Memorator. Matematica pentru clasele 5-8 este structurat in concordanta cu programa scolara in vigoare. Reprezinta un instrument util elevilor de gimnaziu atat pe parcursul celor patru ani de studiu (in timpul invatarii curente si al recapitularilor semestriale si anuale), cat si pentru pregatirea Evaluarii Nationale de la sfarsitul clasei a VIII-a.

Asa cum ati vazut, incepand cu acest an scolar, avem acces la aplicatia MATE 2000+, o aplicatie destinata invatarii in sistem online. Prin scanarea QR CODE-ului prezent in interiorul volumului tiparit, se ofera (in premiera pe piata cartii din Romania) acces la activitati de predare aflate in stransa legatura atat cu continuturile programei, cat si cu cele ale volumului tiparit.

Voi ce ati luat de la Libris? Ce carti vi s-au parut interesante,mai ales ca a fost si Black Friday si au fost foarte multe reduceri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.