Copilarie fericita alaturi de Heidi, fetita muntilor!

Aceasta carte imi aminteste de copilarie. Acea perioada minunata, in care nu aveam nicio grija, nicio responsabilitate prea mare pe umeri. Eram vesnic fericita, mai ales daca aveam o carte noua de lecturat.

De aceea, in fiecare luna incerc sa ii cumpar cate o carte fiicei mele. Este la varsta la care eu devoram cartile, imi placeau la nebunie. Iar Heidi, fetita muntilor a fost preferata mea. Cred ca am citit-o de cel putin 3 ori, bineinteles in perioade diferite ale copilariei mele.

Johanna Spyri este cea care o descrie atat de frumos pe Heidi. Johanna si-a petrecut copilaria intr-un sat din apropierea muntilor falnici din Elvetia. Viata linistita de langa munte, respectiv din sat, a fost o sursa de inspiratie pentru ceea ce a scris in decursul vietii.

Copilarie fericita – carti ce nu mor niciodata!

Heidi este fetita ramasa in grija bunicului. Batranul locuieste in munti, departe de oameni. Ea are un suflet extrem de mare si il iubeste tare mult pe bunicul cel ursuz, dar si pe ciobanasul Peter si pe caprele acestuia.

De aceea, atunci cand Heidi ajunge la familia Sesemann din Frankfurt, nu rezista foarte mult la oras si se intoarce in munti. In fiecare noapte visa ca se afla alaturi de munti si de bunic. Acasa…condusa de firea ei zburdalnica. Aerul curat, dar mai ales peisajele de vis de aici schimba total felul de a vedea viata al celor care ajung acolo.

Pe Libris.ro gasesti cartea la un pret foarte bun. Sunt sigura ca iti va placea sa o recitesti, sa iti amintesti de copilarie, de lecturile obligatorii…sau nu. Pentru ca noi pe vremea aceea citeam foarte mult. Insa nu aveam telefoane sau tablete, jocuri sau whatsapp-uri. 🙂

Si tu te-ai imaginat urcand pe munti si admirand privelistile minunate? Nu-i asa ca ai fost si tu in copilarie o micuta Heidi?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.