Copilului tău îi plac cărțile, îi place să citească?

Se spune că este era tehnologiei, a tabletei, a telefonului, dar cărțile ar trebui să nu dispară din mâinile copiilor. Cititul este o activitate extrem de atractivă, însă nu mulți copii au ocazia să realizeze acest lucru.

Oare de ce? Păi, în primul rând, câți dintre adulți reușesc în ultima perioadă să răsfoiască paginile unei cărți? Iar dacă părintele nu oferă propriul exemplu…atunci ce așteptări să ai de la copil? Copilul trebuie să te vadă cu o carte în mână, răsfoind-o, citind-o cu atenție, bucurându-te de ea.

Copilului tău îi plac cărțile, îi place să citească?

Mie îmi place foarte mult să citesc. Când eram copil, citeam foarte mult…extrem de mult. Mă bucuram de faptul că știu să citesc, ca mama. Pe măsură ce am crescut, am descoperit romanele de dragoste, dar și cele de aventuri.

Deși acum am mai puțin timp liber pentru a face ceea ce îmi place, și mă refer aici la citit, fetele mele sunt cele care duc mai departe dragostea mea pentru cărți. Spun fetele, pentru că și pitica a învățat literele. Și și-a dorit să primească și ea cărți de la Libris.

Și a primit. Învăț să citesc! Ulcica fermecată. Din categoria Învăț să citesc. Nivelul 0. Este scrisă cu litere mari de tipar, astfel încât a reușit să citească cuvintele. Însă i-a fost destul de greu. M-a bucurat faptul că a început să iubească și ea cărțile. Cu siguranță, o voi ajuta, cumpărându-i cărți de fiecare dată când își va dori.

cărțile

Cine a fost Esop?

În copilărie, îmi plăcea să citesc Fabulele lui Esop. Mare parte din informațiile despre viața și fabulele lui Esop a ajuns la noi în forma pe care o cunoaștem astăzi datorită lui Planudes, un călugăr din secolul al paisprezecelea. Acesta spunea că Esop s-a născut în Frigia, Asia Mică. 

12 povești cu tâlc – Leul și Șoarecele plus alte povești sunt adaptări după fabulele lui Esop, din categoria Practic pentru copii. Fabulele lui Esop sunt o colecție de fabule moralizatoare, în care eroii sunt reprezentați de animale. Ele cuprind o singură formă narativă, din care morala decurge în mod natural. Aceasta este țesută intim în poveste, astfel încât cititorul e silit să îi dea propria înțelepciune. 

În ciuda vechimii lor, fabulele lui Esop nu și-au pierdut nici astăzi din atractivitate. Simplitatea lor continuă să uimească, mesajele emoționându-i pe cititori și în ziua de astăzi.

Tu cum faci astfel încât copilul tău să iubească cărțile, să îi placă să citească?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.