Fapte despre istoria pantofilor!

  Încălțămintea

Încălțămintea din zilele noastre este deosebit de finisată, cu un design ales și are și avantajul comodității așa cum sunt tenișii CALVIN KLEIN JEANS. Până în anul 1859 încălțămintea era realizată manual, cu unelte care se utilizau de către egipteni încă din secolul al paisprezecelea; după 1845 a început să evolueze tehnologia și să se realizeze încălțăminte cu ajutorul mașinilor specializate, ceea ce a dus atât la înlăturarea erorilor, cât și la un aspect mai frumos al pantofilor. Inventarea mașinii care cosea talpa de partea de deasupra a dus la o dezvoltarea a industriei pantofilor.

Se pare că tocurile ar fi fost create la solicitarea Catherinei de Madici care era mică de statură și dorea să pară mai înaltă la nunta sa cu regele Henry; după ce au fost pavate trotuarele, au putut fi purtate încălțări cu tocuri, mai incomode, dar care erau acceptabile pe un astfel de drum.

Au mai fost creați pantofii sport care au apărut prima dată în America, apoi pantofii cu vârful descoperit, iar în 1950 pantofii cu vârful stilleto iar în perioada celui de-al Doilea Război Mondial au fost în vogă pantofii foarte înalți, creați din piele de șarpe sau din paie.

O altă informație interesantă este faptul că se pare că cizmele lui Nail Armstrong cu care acesta a călcat pe lună, încă mai plutesc în atmosferă.

În ceea ce privește procesul de fabricare al pantofilor, se pare că o fabrică de pantofi este divizat în patru departamente, un departament de tăiere și desenare, cel de închidere și de prelucrare, Departamentul de Marketing, Departamentul de finisaje și o sală de încălțăminte, iar un pantof pare să fie constituit din aproximativ 100 de operațiuni prin urmare înțelegem că nu este simplu deloc să realizezi niște pantofi, chiar dacă producția lor este, în zilele noastre, automatizată; de aceea pantofii realizați manual sunt atât de valoroși, pentru că implică foarte multă manoperă, plus pasiunea pe care o aduc cei care îi crează. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.