De unde cumpărăm anvelope iarna de calitate?

Deși nu ne dorim, în curând va sosi iarna și va trebui să ne echipăm corespunzător mașina. Pentru că este și ea un membru al familiei și trebuie să avem grijă de ea. Dacă noi ne îmbrăcăm iarna cu paltoane și geci, clar și mașina are nevoie de anvelope adecvate.

În ultima perioadă am tot comandat online. Este mult mai simplu, mai ușor. Nu mai trebuie să alergăm prin magazine, în aglomerație. Internetul ne pune astăzi la dispoziție foarte multe produse, la care în trecut nu ne-am fi gândit.

De unde cumpărăm anvelope iarna de calitate?

Astfel că am început să căutăm anvelope iarna și așa am ajuns pe siteul anvelostar.ro. Aici găsești diferite mărci, de la Michelin, Dunlop, Goodyear la Pirelli, Bridgestone, Continental.

Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a îndeplini cele mai înalte standarde la testarea abilităților la temperaturi de sub 7°C. Ele sunt mult mai flexibile decat anvelopele de vară. De ce? Pentru că ele conțin de 5 ori mai multe lamele care sunt necesare pentru stabilitatea autovehiculului în condiții de zăpadă și gheață.

Datorită amestecului de cauciuc si siliciu folosit în procesul de fabricare al acestor tipuri de anvelope, cauciucurile își păstrează flexibilitatea și în cele mai aspre condiții meteo. La temperaturi de sub 7°C, anvelopele de iarnă sunt capabile să își păstreze elasticitatea, spre deosebire de  anvelopele de vară, predispuse la solidificare în condiții de îngheț.

Iată de ce trebuie să țineți cont atunci când alegeți anvelopele de iarnă:

  •  inscripționarea cu simbolul MS și fulgul de zăpadă
  •  durabilitate – rezistența la uzură
  •  frânare excelentă pe zăpadă
  •  manevrabilitate precisă
  •  risc redus de acvaplanare (derapaj)
  •  aderență
  •  tracțiune pe zapadă

Soțul meu a ales anvelopele Imperial. Nu sunt atât de scumpe și ne-am putut ghida după dimensiuni. A căutat după lățime, înălțime, diametru și marcă. Simplu, nu? A confirmat comanda după ce a fost sunat de un reprezentant și a plătit ramburs la primirea coletului.

iarna

Cum afli dimenensiunea anvelopelor pentru mașina ta?

Lățimea anvelopei, grosimea acesteia în milimetri, este măsurată de la punctul cel mai lat al anvelopei al flancului exterior până la cel mai lat punct al flancului interior.

Structura internă a anvelopei poate fi: „Radial”, majoritatea anvelopelor, D pentru „Structură diagonală” sau B pentru „Structură cu centură încrucișată” (Belted).

Raportul de aspect este relația între înălțimea flancului anvelopei și lățimea anvelopei. Cu cât acest raport este mai mic, cu atât mai mică este înălțimea flancului. Aceasta înseamnă un viraj mai bun, dar o călătorie mai puțin lină.

Diametrul roții pentru care este concepută anvelopa este exprimat în inch și trecut pe anvelope.

Anvelope de iarnă – pentru un condus sigur în condiții de gheață și zăpadă

Apelează la Anvelostar Anvelope pentru haine noi, de calitate pentru mașina ta. Arată că îți pasă nu doar de mașina ta, dar și de siguranța familiei tale și a celor din jur. 

Iarna, condițiile meteorologice se schimbă în continuu, la fel și caracteristicile carosabilului. Anvelopele de iarnă oferă indiferent de umiditate, temperaturi minime, gheață sau zăpadă, siguranță optimă în timpul condusului.

Tu cum ai grijă de mașina ta? Ce tip de anvelope îmi recomanzi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.