Cum să conduci pe ceață?

Pentru fi în siguranță atunci când conduceți pe ceață, sunt mai multe măsuri pe care trebuie să le luați și informații pe care să le dețineți. În primul rând este imporant să reduceți viteza și să păstrați distanța față de mașina din față astfel încât să puteți reacționa în timp util dacă este nevoie să frânați.

De multe ori este posibil ca ceața să se întețească fără să vă dați seama și atunci se reduce vizibilitatea; cel mai indicat, poate, ar fi să ieșiți de pe carosabil și să parcați, așteptând câteva momente pentru ca ceața să se mai diminueze. În cazul în care decideți că este necesar să vă continuați drumul, evident că în asemenea condiții este indicat să utilizați farurile de
ceață și vă conduceți cu mare atenție, fără a vă lăsa distras de orice alt factor disturbator din mașină.

În condiții de ceață este destul de periculos condusul, mai ales când nu aveți experiență de șofat în astfel de condiții deoarece vizibilitatea este redusă, este mai dificil să se detecteze pericolele, iar aprecierea distanței poate fi eronată, la fel și viteza și viteza cu care se deplasează celelelalte mașini sau dacă sunt oprite.

Dar ce este ceața? Este un fenomen meteorologic, nori care se formează aproape de pământ, în genera aproape de lacuri, seara sau dimineața, atunci când este mai răcoare; dacă plecați la drum este chiar recomandat să va informați dinainte pentru a fi pregătiți. Evident că este imposibil să fiți pe deplin pregătiți, iar ceața este principalul motiv pentru crearea accidentelor, și dacă nu puteți evita deplasarea, cel puțin să vă luați o mai mare marjă de timp pentru putea să conduceți încet și să nu vă grăbiți.

Prin urmare primare prima măsură pe care trebuie să o luați este să scădeți foarte mult viteza deoarece este posibil ca anumite obiecte din față să nu fie observate, având, astfel, timp de reacție; pentru evitarea accidentelor în lanț, este mai bine să evitați cârdurile de mașini, chiar dacă mersul după o mașină pare că vă crește vizibilitatea.

Se recomandă neutilizarea cruise control-ului și o atenție deosebită pentru a putea frâna imediat; este posibil ca viteza să pară mai mică decât în realitate, de aceea trebuie verificat vitezometrul. Atunci când frânați este recomandat să nu fie brusc pentru ca alte mașini să fie surprinse și, de asemenea, să porniți avariile pentru a indica celor din spate faptul că mașina Dvs. este oprită.

Și pentru că se acumulează umezeală, este recomandat să aveți anvelope de foarte bună calitate, așa cum sunt anvelopele Dunlop BLUERESPONSE 215/60R16 99V – Vara care să vă ajute atunci când doriți să frânați în condiții de siguranță, pe ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.