Cititul are beneficii multiple pentru copilul tau!

Da, este perfect adevarat – cititul are foarte multe beneficii. Albert Einstein spunea „Citeste-i copilului tau povesti, daca vrei sa fie inteligent!”. Un foarte bun sfat, parerea mea. Cercetarile stiintifice arata ca cea mai simpla si mai sigura cale de a creste IQ-ul copilului este sa ii citim. Sau sa citim impreuna, atunci cand copilul deja a inceput sa invete tainele literelor. 

Se pare ca exista o stransa legatura intre copiii care citesc de placere si performantele lor scolare. Ei inteleg informatia, citesc mai cursiv, fac corelatii intre informatiile primite si ajung sa posede mai multe cunostinte din domenii diferite. Iar toate acestea se vor vedea in calificativele si notele obtinute.

De ce are beneficii foarte multe cititul pentru copii?

  • ajuta la dezvoltarea capacitatii de exprimare, a memoriei și a creativitatii
  • ajuta la crearea dorintei de cunoaștere și de a invata pentru tot restul vietii

  • ii expune pe copii la cuvinte noi și ii invata structura gramaticala corecta a limbii

Pentru aceasta vacanta, fiica mea a primit o lista de lecturi. Carti adecvate varstei, unele mai usoare, altele putin mai grele. Printre acestea, File din cartea naturiiIon Agarbiceanu. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori romani.

Scrierile sale surprind variate aspecte despre destine umane intr-o vasta cronica a realitatii romanesti, din care se descifreaza durere si revolta prin dezvaluirea vietii mizere generata de exploatarea straina.

Nici o jucarie nu e mai frumoasa ca jucaria cu vorbe

Copiii, ca si oamenii mari, sunt mai simtitori la vorbe decat la fapte, placandu-le mai mult decat faptele facute, faptele povestite. Si, daca povestea miroase a minciuna si minciuna este ticluita bine, povestea si atunci le place mult; de unde un scriitor scoate invatatul ca inchipuirea e mai adevarata decat adevarul si ca viata trebuie rascolita, ca sa fie scrisa pe placul cititorului mare si al ascultatorului mic.  – Poveste cu Oi

Despre Tudor Arghezi se stie ca a scris cu egala pofta poezie, teatru, romane, dar si unele dintre cele mai frumoase poezii pentru copii din literatura noastra. Asa cum este Cartea cu jucarii

Libris.ro este locul unde vei gasi foarte multe carti de care copilul tau se va indragosti. Invata-l despre importanta unei carti! Invata-l cat este de frumos sa citesti!

Tu ai citit cu parintii in copilarie? Citesti la randul tau cu copilul? Consideri ca este foarte important cititul pentru copii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.