Generator de ozon pentru tratarea apei

Generatorul de ozon are un impact foarte puternic de sterilizare atat asupra aerului, cat si asupra apei sau a mancarii. Tocmai pentru a beneficia si a consuma o apa cat mai sanatoasa, multe persoane aleg sa isi achizitioneze un generator de ozon pentru tratarea apei. Acest generator poate fi folosit atat acasa, cat si in piscicultura, spalatorii, ape industriale, ape reziduale si alte domenii.

Sa vedem cum se folosesc cateva dintre aceste domenii de generatoarele de ozon si cum trateaza apa cu ajutorul acestora.

Piscicultura

Incubatoarele de peste si fermele piscicole joaca un rol tot mai mare in furnizarea cererii mondiale de peste. Pentru a furniza in mod eficient aceasta cerere, fermele piscicole trebuie sa practice tehnicile de crestere in sistem industrial.

Ozonul este un dezinfectant ideal pentru piscicultura si acvacultura datorita capacitatii sale de a ucide bacteriile si virusii fara a lasa reziduuri. Acesta oxideaza materiile organice, cum ar fi excrementele de peste, inactiveaza bacteriile si virusii, destabilizeaza particule coloidale si dezinfecteaza apa.

Spalatorii

Cu ozon se inlocuiesc multe dintre substantele chimice utilizate, pentru clatirea rufelor. Totodata la spalarea cu ozon nu este necesara incalzirea apei. Ozonul reduce toate bacteriile si virusii care sunt pe lenjerii de pat sau imbracaminte. Iar in acest fel contaminarea cu boli este redusa si e nevoie de mai putina apa pentru clatire.

Ozonul este folosit atat in hoteluri, pentru economie de apa si curent, cat si in spitale, pentru a reduce contaminarea incrucisata a bolilor si a infectiilor, pentru sanatatea pacientilor si costuri mai mici.

Ape industriale

Apele uzate contin o abundenta de toxine, atat solide cat si solubile, care pot fi foarte rezistente la biodegradare si aerisire. Mai mult decat atat, nivelurile acestor toxine sunt in fluctuatie constanta si continua.

Din fericire, generatoarele de ozon, au capacitatea de a neutraliza produsii toxici, cum ar fi amoniacul, cianura si halogenuri organice absorbabile. Prin aplicarea procesului de oxidare avansata cu tehnologii de sisteme de ozon, acestea pot elimina chiar si compusi care sunt incredibil de rezistenti la oxidare.

Ape reziduale

Avand in vedere costurile chimice, ozonul devine o solutie mai rentabila pentru dezinfectarea apelor uzate. Ozonul poate fi produs de generatoare de ozon cu ajutorul oxigenului din aerul ambiental. Este necesara doar energia electrica pentru functionare.

Atunci cand apa abunda de agenti patogeni, solutia initiala este de a adauga substante chimice. Adaugarea de mai multe substante chimice intr-un curs de apa uzata pentru dezinfectie poate parea o solutie usoara la inceput, cu toate acestea, in multe cazuri, aceste substante chimice trebuie apoi sa fie eliminate din aceste ape.

Utilizarea de ozon pentru dezinfectarea apelor uzate ofera multe avantaje in economii de costuri, economii de spatiu, economia fortei de munca si apa curata. Iar prin folosirea lui nu se formeaza deseuri si produse secundare.

Profita si tu de beneficiile ozonului si nu ezita sa iti achizitionezi un generator de ozon pentru tratarea apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.