Utilizarea corecta a combinezoanelor

Exista multe industrii si profesii in cazul carora este absolut necesar, sau chiar obligatoriu ca muncitorii sa poarte echipamente specializate care sa-i ajute sa se protezeje si sa fie in siguranta pe masura ce isi fac munca. Multi lucreaza in jurul substantelor chimice inflamabile sau periculoase, in timp ce alttii intra in contact direct cu materiale contaminate si periculoase. Pentru a va asigura ca toata lumea este in siguranta si ca activeaza intr-un mediu in care preventia este primordiala, trebuie sa va asigurati ca fiecare angajat poarta uniforma speciala  care il protejeaza de eventualele accidente, care ii protejeaza in egala masura atat pielea, cat si ochii. Pentru a intelege importanta acestor echipamente va invitam sa ramaneti in continuare alaturi de noi. 

combinezoane

Protectie pentru imbracaminte

Nu toate industriile care folosesc masuri de protectie sunt periculoase. Unii anagajati opteaza pentru echipamentele de protectie pentru a-si pastra hainele personale curate pana la sfarsitul zilei. Insa, atunci cand vine vorba despre domeniul medical si mai ales atunci cand posibilitatea de a intra in contact cu o persoana care sufera de o boala incurabila este foarte mare, trebuie ca angajatii sa poarte indiscutabil echipamente specializate, precum combinezoanele. Sunt cele mai eficiente echipamente care previn imbolnavirile, in cazul in care posibilitatea de a intra in contact cu un virus este indeajuns de mare. 

Cand trebuie sa optam pentru combinezoane?

Situatiile in care este absolut necesar sa optam pentru combinezoanele de protectie sunt:

  • temperaturile extreme care provoaca arsuri;
  • vremea nefavorabila;
  • posibilitatea de a intra in contact cu substante chimice sau metal topit;
  • impact puternic;
  • praful contaminat;
  • deteriorarea hainelor proprii.

Companiile care produs astfel de echipamente de lucru, ofera de asemenea, o gama larga si accesibila de astfel de echipamente nu doar pentru domeniul medical, ci pentru totalitatea domeniilor in care oamenii pot intra in contact cu diverse substante periculoase pentru sanatatea lor. 

Purtarea combinezoanelor

La locul de munca combinezoanele sunt purtatea tocmai pentru a evita deteriorarea hainelor personale. Este important ca fiecare combinezon sa aiba un design unic si mai ales ca acesta sa fie fabricat din materiale adecvate astfel incat sa ofere un grad de protectie ridicat. De exemplu, cele pentru protectia particulelor fierbinti, trebuie sa fie realizate din materiale speciale cum ar fi tesatura ignifuga. In ceea ce priveste domeniul medical, combinezoanele trebuie sa fie fabricate din materiale care ofera protectie ridicata impotriva microorganismelor, astfel incat sa fie eliminata posibilitatea de a putea intra in contact cu vreun virus periculos. 

Nivelul de protectie ideal?

Fiecare combinezon are un nivel de protectie specific in functie de materialul din care este realizat si de modelul aferent. Aceste niveluri de protectie sunt definite de catre specialisti sub denumirea de „tipuri”. Adica, la domeniul de activitate in care este necesar sa se opteze pentru echipament de protectie. In acest sens vorbim despre:

  • Echipamente importiva lichidelor;
  • Echipamente impotriva prafului;
  • Echipamente impotriva gazelor;
  • Echipamente speciale pentru domeniul medical.

Astfel de echipamente pot fi achizitionate de pe site-ul oficial al magazinului online sterge.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.