Deși la început am fost puțin sceptică în ce privește concursurile școlare, pe parcurs mi-am dat seama că sunt benefice pentru copil. Învață să își depășească emoțiile. Evaluările finale de clasa a II-a, respectiv clasa a IV-a li se vor părea mai ușoare.
Indiferent dacă copilul are un punctaj mai mare sau mai mic la aceste concursuri, el trebuie încurajat. De ce? Pentru că dacă l-am certa, cu siguranță nu va dori să mai participe. Să nu se facă de rușine, poate pentru că nu ar fi sigur pe el…și mai sunt motive. Însă, dacă îl vom încuraja, va trece mai ușor peste punctajul mic luat. „La următorul va fi mai bine. Mă voi concentra mai mult, voi fi mai atent. Sigur voi lua un punctaj mai mare”, așa va gândi micuțul.
Este benefic pentru copii să participe la concursurile școlare?
Unul dintre concursurile pe care fiica mea le îndrăgește este Comper. Deși de la an la an este din ce în ce mai greu…culegerile pentru acest concurs cuprind exerciții bazate pe inițiere – înțelegere, consolidare – aplicare și exersare și excelență – aprofundare și performanță.
Matematica Clasa a 4-a Sem. I+II Ed.3 Caiet modalitati de lucru diferentiate – Daniela Berechet cuprinde teme abordate diferențiat, pe grade de dificultate. Caietul de lucru conține exerciții, probleme, jocuri, teste de evaluare inițială, stadială și finală, dar și de autoevaluare. Acesta este util în activitățile de învățare standard, în conformitate cu cerințele programei școlare. Este util însă și în pregătirea suplimentară a elevilor prin planuri individualizate de învățare.
Limba romana – Clasa 4. Sem. I + II – Modalitati de lucru diferentiate – Daniela Berechet este elaborat conform programei în vigoare aprobate de Ministerul Educației Naționale. Caietul este structurat pe niveluri de învățare diferențiate și pe trepte progresive de dificultate. Secțiunile destinate completării portofoliilor elevului și profesorului sunt marcate ca atare.
Cele două caiete mi s-au părut accesibile, având atât exerciții cu un grad minim de dificultate, dar și exerciții mai dificile. Eu le-am luat încă de la clasa pregătitoare și mi s-a părut unul dintre cele mai bune manuale suplimentare de lucru. Librăria noastră online Libris.ro este locul de unde luăm atât culegeri, manuale, cărți de povești, cât și jocuri, enciclopedii sau atlase.