Ce sunt uneltele cu motoare pneumatice si care sunt avantajele lor

avantajele

Perioada aceasta este numai buna pentru a repara lucrurile defecte din gospodarie. Daca pana acum nu aveai timp si amanai la nesfarsit aceste activitati, iata ca acum e momentul potrivit sa faci toate reparatiile necesare, sa-ti pui casa la punct si sa scapi de griji.

Ca orice mester, ai nevoie de uneltele potrivite, insa trebuie sa stii cateva lucruri despre ele inainte sa alegi.

Pe piata gasesti unelte clasice (de mana), electrice, pneumatice si hidraulice. Daca uneltele de mana si cele electrice iti suna destul de familiar, uneltele cu motoare pneumatice si cele hidraulice pot necesita explicati suplimentare. In acest articol ma voi axa pe cele dintai.

Un motor pneumatic sau un motor cu aer comprimat este un tip de motor care lucrează mecanic prin extinderea aerului comprimat. Motoarele pneumatice transformă, în general, energia aerului comprimat în lucru mecanic prin miscare liniară sau rotativă.

Motoarele pneumatice sunt folosite pentru chei de impact, scule cu impuls, surubelnite, burghie, polizoare, slefuitoare, etc. De asemenea, acestea sunt utilizate într-o gama larga de aplicatii industriale.

In cele ce urmeaza iti prezint cateva dintre avantajele sculelor pneumatice.

Sunt foarte eficiente

Sculele pneumatice sunt mai puternice decat cele care folosesc un alt tip de motor, astfel ca vei termina munca pe care o ai de facut intr-un timp mai scurt.

Un motor pneumatic mic poate oferi aceeasi cantitate de putere ca un motor electric mai mare.

Functioneaza fara sa fie conectate la curent

Poti sa folosesti uneltele cu motor pneumatic fara sa le conectezi la priza ceea ce inseamna un cost mai mic la factura de curent.

De asemenea, pentru ca nu necesita energie electrica, acestea genereaza mai putina caldura, pot fi utilizate in atmosfere mai volatile si nu creeaza scantei.

Sunt mai sigure

Dupa cum am mai specificat, uneltele pneumatice nu necesita curent electric in timp ce actioneaza. Astfel, fiecare operatiune pe care o faci este mult mai sigura, iar riscul unor accidente este mai scazut. Daca atunci cand folosesti scule electrice exista oricand pericolul de scurtcircuitare sau electrocutare, cu uneltele pneumatice scapi de aceste griji.

Sunt usor de reparat

Sculele cu aer comprimat sunt usor de reparat si de intretinut, astfel ca de multe ori nici nu va mai fi nevoie sa apelezi la un specialist pentru reparatii.

De asemenea, costurile de reparatie in cazul eventualelor avarii sunt mult mai mici decat in cazul sculelor electrice.

Rezista in timp

Spre deosebire de alte tipuri de unelte, motoarele pneumatice sunt mai rezistente in timp. Asadar, achizitionarea sculelor pneumatice nu este o cheltuiala, ci mai degraba o investitie pe termen lung.

Acestea sunt cateva dintre avantajele sculelor pneumatice si motivele pentru care iti recomand sa le cumperi daca te afli in plin sezon de reparatii si modificari pe acasa.

Daca ai nevoie de motoare pneumatice, achizitioneaza-le de la magazinul online www.ph-t.ro.

Tu ce fel de unelte folosesti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.