Școala se mută acasă! Voi aveți emoții?

De o lună și jumătate, școala s-a mutat acasă. De luni însă, începe online. Atât școala, cât și grădinița. Sperăm să fie bine și să facem față cu brio. La școală a avut deja teme, fișe, chiar și Școala Altfel. Însă la grădi nu am experimentat încă.

Ne pregătim de școala online!

Pitica a colorat, desenat, pictat. A scris cifrele, adunări, scăderi, ce făceau la grupa mare la grădi. Ne-a ajutat foarte mult și caietul de la Libris.ro Învățăm semnele grafice 5-7 ani. Acesta începe progresiv, de la punct și linie, până la semioval și oval.

Mi s-a părut interesant pentru că ajută copilul să se familiarizeze cu termenul de caiet, dar și cu creionul, stiloul. De asemenea, este bun pentru că îl ajută să învețe literele, prin formele care le compun.

Matematica – parte indispensabilă a culturii generale!

Anul acesta, domnișoara cea mare a participat la concursul LuminaMath. A avut mai întâi etapa online, pe calculator, după care s-a calificat la etapa scrisă. Aceasta a avut loc la una din școlile din oraș, reușind să se claseze pe locul al treilea.

Având în vedere că i-au plăcut exercițiile și problemele de la concurs, mi-a cerut să îi cumpăr Matematica – clasele 2-4 – Culegere de probleme – Concursul Național LuminaMath, pe care o văzuse în librăria online Libris.ro. Iar mami s-a conformat. 

Culegerea este un excelent instrument de antrenament pentru elevii care vizează performanța matematică și cuprinde toate exercițiile și problemele care s-au dat până acum în edițiile succesive ale competiției, pentru nivelul claselor a II-a, a III-a și a IV-a.

LuminaMath este o competiție națională de matematică, cu subiecte de tip grilă. Are o tradiție de aproape douăzeci de ani în rândul elevilor din învățământul primar și gimnazial românesc. Convinși că matematica reprezintă o parte indispensabilă a culturii generale, organizatorii propun subiecte care sunt în concordanță atât cu programa școlară națională, cât și cu sistemele internaționale de educație. Testează nu doar cunoștințele elevilor, ci și capacitatea lor de a găsi, cu rapiditate, soluții inedite pentru probleme noi.

La voi care este materia preferată a copiilor? Tot matematica le place cel mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.