Vacanță…școală online…voi ce activități aveți cu copiii?

A venit vacanța…dar copiii sunt deja sătui de 3 săptămâni de stat în casă…așadar este necesar să găsim noi activități, astfel încât să îi înveselim. Colorăm, desenăm, pictăm…ne plimbăm cu bicicletele prin sufragerie…Da, ați citit bine…prin sufragerie, pentru că stăm la bloc și #stămîncasă.

Este greu…foarte greu, să ții ocupați 2 copiii, care se plictisesc foarte repede. Am avut teme trimise de doamna învățătoare, fișe de la doamna educatoare. Am făcut proiecte pentru Școala Altfel. Ne-am distrat cheltuind și economisind fictiv. Am făcut machete de primăvară, dar și desene cu pomi înfloriți.

Pomi pe care îi vedem doar pe geam. Soarele care ne încălzește doar la geam. Sperăm și noi, alături de copii, să se termine cât mai repede pandemia și să ne reluăm fiecare activitățile. Nu credeam că voi auzi „Îmi este dor de școală, iar mie de grădi”. Dar…le cred, le înțeleg.

Vacanță…școală online…voi ce activități aveți cu copiii?

Și pentru că ne place să și citim, Libris.ro ne ajută din nou cu oferte și reduceri, cu zile cu transport gratuit indiferent de valoare, comandă și livrare rapidă.

Fetele mele au ales Știați că…, o cărticică de 16 pagini, potrivită pentru vârsta 5-10 ani. Delfinii dorm cu ochii deschiși? Când lumea este văzută prin ochii copiilor aceasta devine mai frumoasă și mai senină.

Știați că…

  • apa acoperă aproximativ 71% din suprafața pământului?
  • dinozaurii tereștri au dispărut acum 65 de milioane de ani?
  • unele paste de dinți conțin antigeli și majoritatea sunt toxice, de aceea se recomandă să nu înghițiți?
  • tornadele, în drumul lor, aspiră tot ce întâlnesc în cale?

Deși nu știm încă ce se va întâmpla cu școala, am găsit culegerea pentru Evaluarea Națională la finalul clasei a 4-a la un preț bun. Are un caracter formativ, de diagnoză și prognoză, cuprinzând 20 de teste după modelul M.E.N. pentru probele de limba română și matematică.

Este un foarte bun ghid pentru evaluarea cunoștințelor copiilor, iar testele sunt exact la fel ca cele de la Evaluarea Națională. Astfel copiii își vor face o idee despre cum va fi evaluarea și nu vor avea emoții.

Tu ce cărți ai găsit în librăria online Libris? Ți-a atras atenția vreun titlu? Ai luat pentru tine sau și pentru copii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.