3 pași simpli pentru a petrece timpul liber cu copilul!

Timpul petrecut cu copilul este foarte prețios. Cu toții știm acest lucru și încercăm întotdeauna să profităm de fiecare clipă liberă! Copiii cresc atât de repede, încât nici nu îți dai seama când a sosit momentul să îl înscrii la școală.

Copiilor le place cel mai mult să se joace în aer liber, să alerge, să se plimbe cu bicicletele. Să petreacă cât mai mult timp afară. Dar ce te faci când plouă, e vânt și nu puteți ieși?

3 pași simpli pentru a petrece timpul liber cu copilul!

Joaca! Copiii se nasc cu instinctul de a se juca. Ce este cel mai important este faptul că, pe măsură ce se joacă mai mult, creierul său este mai stimulat. Astfel cel mic devine mai inteligent, jucându-se. Pe măsură ce se joacă, copilul își stabilește obiective. O dată ce acestea sunt atinse, ele se schimbă, uneori fără ca tu să realizezi acest lucru.

Îl poți învăța banii, jucându-te cu el „de-a vânzătoarea în supermarket”. Astfel, el cumpără diferite alimente sau obiecte, pentru care stabilești un preț. Folosind banii de jucărie, el îți va plăti prețul cerut pentru obiectul respectiv.

Învățăm semnele grafice!

Mă pregătesc să merg la școală! Cu ajutorul caietelor de la Libris.ro Caiet de scriere – semne grafice. Matematică și Caiet de scriere – semne grafice. Comunicare în limba română copilul învață semnele grafice, exersează fiindu-i mult mai ușor să le contureze. Aceste caiete sunt utile, pentru că preșcolarul va descoperi lumea semnelor grafice, care îi vor fi utile în redarea ulterioară a literelor la școală.

timpul

Colorăm, desenăm, ne distrăm! Fiecărui copil îi place să coloreze. Chiar și adulților le place, consideră coloratul o relaxare. Coloratul permite creierului să se relaxeze și să uite pentru moment de stres și probleme. Acest lucru permite adulților să se relaxeze și totodată, permite subconștientului să găsească soluții problemelor, fără ca adultul să fie conștient de asta.

Cărțile de colorat ajută copilul să își îmbunătățească funcțiile motorii (provocându-l să nu depășească liniile imaginii) și imaginația.  Copilul se va strădui ca toate desenele sale să fie acoperite de culori și cât mai expresive. El va fi și foarte atent la detalii.

Tu cum petreci timp împreună cu copilul tău? Mai ales dacă vremea nu ține cu voi și sunteți nevoiți să vă petreceți timpul acasă, între cei patru pereți!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.