Pregătește-ți copilul pentru concursurile școlare!

Încă din primul an de școală, copilul trebuie să fie pregătit pentru concursurile școlare la care va participa. Indiferent de școala la care învață, copiii sunt înscriși la diferite concursuri. Aceasta pentru a se vedea ce au învățat ei până în acel moment, dar și pentru a îi învăța atât cu reușita, cât și cu eșecul.

Deși unele dintre concursuri sunt dificile, eu sunt de părere că astfel ei învață ce sunt concursurile, îi motivează să devină mai ambițioși. Vor învăța să se verifice, să fie atenți, să nu se grăbească. De asemenea, vor acorda o mare importanță tuturor subiectelor. Însă, în caz de greșeală, vor învăța să depășească acel moment, să fie mult mai atenți pe viitor.

Pregătește-ți copilul pentru concursurile școlare!

Și pentru că urmează etapa a doua, iar nepotul meu este în clasa pregătitoare și a participat deja la prima etapă, aceste cărți îl vor ajuta să aprofundeze mai mult subiectele date. Subiecte care v-am spus nu sunt atât de grele!

Printre concursurile la care participă școlarii se numără și Comper. Un concurs nu foarte greu, însă care necesită multă atenție. Acesta cuprinde subiecte din materia învățată la școală, un concurs care domnișoarei mele îi place. Pot să spun că îi place cel mai mult dintre toate concursurile la care a participat.

Matematica și explorarea mediului – caiet de lucru și Comunicarea în limba română. clasa pregătitoare cuprind modele de subiecte din cele date la concursul Comper. Cele două culegeri sunt elaborate conform programei în vigoare aprobate de Ministerul Educației Naționale, scrise de Daniela Berechet într-o manieră care ușurează procesul învățării, făcându-l mult mai amuzant.

Gazeta matematică – un monument al culturii românești!

De ce un monument al culturii românești? Nu numai pentru că apare neîntrerupt din anul 1895 și nici măcar războaiele mondiale nu i-au oprit prezența în viața elevilor, dar o pleiadă întreagă de intelectuali români, nu neapărat deveniți matematicieni, și-au făcut ucenicia minții cu problemele Gazetei.
În anii 1920, succesul național al revistei a făcut ca diriguitorii acesteia să ia decizia de a înființa un supliment cu exerciții accesibil elevilor cu drag de matematică. Așa au apărut primele liste de rezolvitori, fapt care continuă și astăzi.

Asta spune Prof. univ. dr. Radu Gologan, Președintele Societății de științe Matematice din România. Problemele din Gazeta Matematică clasa IV. Teme supliment sunt frumoase, utile și creează minți ascuțite. Cu ajutorul acestora, te pregătești pentru concursurile școlare de Gazeta Matematică, unul dintre cele mai grele concursuri.

Voi cum vă pregătiți copiii pentru concursurile școlare? Ce manuale, culegeri suplimentare le cumpărați, astfel încât să exerseze frumoasele, dar uneori dificilele, exerciții de matematică? Eu găsesc tot ce au nevoie fetele pentru școală în librăria online Libris.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.