3 meserii pe care le practici in perioada studentiei!

meserii

Anii de liceu s-au dus de parca nici n-au fost. A venit momentul sa-ti iei ramas bun de la familiaritatea orasului natal si sa spui “Bun venit!” unui nou oras, mai mare si mai costisitor decat cel cu care te-ai obisnuit. Daca ai ales sa studiezi intr-un mare centru universitar, ai vazut deja ca diferentele de preturi sunt destul de semnificative in ceea ce priveste stilul de viata.

Acum esti nevoit sa platesti chirie, sa achiti cheltuieli si sa mai pastrezi ceva si pentru mancare. Daca ai tai nu te pot sustine financiar la facultate, sau daca pur si simplu ramai cu prea putini bani de buzunar dupa ce achiti cheltuielile principale, e momentul sa te angajezi.

Azi iti vorbesc despre cateva meserii pe care le poti practica in perioada facultatii, care iti permit sa mergi la cursuri si nu iti rapesc din orele de studiu: impartitul de pliante (precum cele facute la Agrafa Print), munca sezoniera intr-o statiune sau un job part time intr-un magazin. 

Imparte pliante 

Impartitul de pliante este un job relativ simplu si care nu iti rapeste mult timp. Unii angajatori iti ofera program de lucru de 2-3 ore pe zi si iti permit sa te organizezi in functie de orarul facultatii.

Poti sa lucrezi fie inainte de cursuri, fie dupa. Plata se face de obicei la ora sau in functie de numarul de pliante distribuite.

Vei imparti pliante in marile centre comerciale, pe strada sau le vei distribui direct in cutia postala a celor care locuiesc in oras. 

Cauta joburi sezoniere in diferite statiuni 

Munca sezoniera are multe aspecte pozitive. Pe langa faptul ca muncesti doar intr-o anumita perioada din an, poti sa alegi pentru asta un loc cu un peisaj superb, cum ar fi o statiune montana sau una de pe litoral.

Faci bani, ai cazare asigurata, te simti independent si, pentru cateva luni, iti ajuti parintii din punct de vedere financiar. De asemenea, te vei bucura la maxim de timpul liber. Aventureaza-te intr-o drumetie, daca ai optat pentru un job la munte, sau inoata in valurile marii, daca esti angajat pe litoral.

De asemenea, joburile sezoniere sunt bine platite, iar clientii destul de generosi in bacsisuri, asa ca vei putea sa-ti cumperi singur tot ce e necesar pentru inceputul anului universitar.

 

Lucreaza cu jumatate de norma intr-un magazin

Sunt multe magazine care te angajeaza cu jumatate de norma. Le gasesti in special in mall-uri, unde se angajeaza personal chiar si pentru 6, 4 sau doua ore pe zi.

Avand in vedere ca mall-urile sunt deschise 12 ore zilnic, in general intre 10.00 si 22.00, iti poti face orarul in asa fel incat sa nu iti afecteze deloc programul de studii.

Vei avea o sursa de venit sigura pe toata durata anului si vei beneficia de reduceri pentru produsele din magazin.

De asemenea, poti sa faci schimb de tura cu un coleg daca ai de sustinut un examen chiar in timpul programului de lucru.

Asadar, daca vrei sa fii student cu bani, imparte pliante (realizate de cei de la Agrafa Print), angajeaza-te intr-o statiune sau ia-ti un job cu jumatate de norma la mall.

Acestea sunt doar cateva idei de job-uri pe care le poti practica cat timp esti student. Mai multe idei gasesti la o simpla cautare pe un site de anunturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.