Un cadou minunat de Crăciun pentru pitica mea!

Moș Crăciun a fost darnic cu pitica mea, aducându-i, printre altele, un cadou minunat. A primit ceea ce și-a dorit, jucării, dulciuri, dar și o colecție superbă de puzzle-uri cu 24, 35, 48 și 60 de piese. În timpul sărbătorilor de iarnă, acest puzzle face ca totul să aibă un farmec aparte.

cadou

Moșul a fost așteptat și pândit de cele două minuni ale mele. Cu greu au adormit…Sperau să îl prindă pe dragul Moș Crăciun când le lasă cadourile sub brad. Îi pregătiseră o cană cu lapte și nesquick și biscuiți pe o farfurioară. Au fost surprinse când au văzut că a mâncat și a băut tot! 🙂

Un puzzle de Crăciun – un cadou minunat pentru copii!

Pentru că îi plac foarte mult puzzle-urile, am considerat că acest Puzzle Craciun Collection este ideal pentru pitică. Adoră să refacă imaginile de pe cutiile acestora și nu își pierde deloc răbdarea. De când am decoperit că este fan puzzle, am încercat să îi iau cât mai diferite, adecvate și vârstei.

Ne place să ieșim cât mai mult la joacă, afară, în parcuri. Alergăm, ne plimbăm cu biciclete, trotinetele sau rolele. Însă în zilele în care plouă sau vântul bate foarte tare, rămânem în casă și căutăm să umplem timpul, astfel încât să nu ne plictisim sau să ajungem la telefoane și tablete.

Jocul de puzzle este extrem de important pentru copii, dezvoltându-le spiritul de observație și concentrarea. De asemenea, învață ce este atenția, răbdarea.

Cum alegi puzzle-ul ideal pentru copilul tău?

Încă de la vârsta de 2 ani se găsesc puzzle-uri din lemn cu mânere pentru copilași. Acestea au piese mari, care se potrivesc pe o planșetă, fiind destul de ușor de manevrat și extrem de simple.

Pentru preșcolarii cu vârste între 3-5 ani există puzzle-urile cu mai multe piese și cu un grad de dificultate mai ridicat. Îi încurajează pe copii să se concentreze și le antreneze mintea. Iar căutarea și găsirea unei piese duce la un sentiment de satisfacție pentru copil.

De ce prefer puzzle-ul pentru copii?

  • ajută la dezvoltarea abilităților motrice fine și la coordonarea mână-ochi a copilului;
  • ajută la identificarea și recunoașterea obiectelor, a culorilor și a formelor;
  • ajută la dezvoltarea deprinderilor de rezolvare de probleme;
  • este un joc foarte distractiv, care captează atenția piticilor.

Eu am ales acest puzzle din librăria online Libris.ro, dar poți alege din multe alte puzzle-uri pe care le vei găsi aici. Tu cumperi puzzle pentru cei mici?

Un comentariu


  1. Sunt foarte frumoase aceste puzzle-uri și fetiței mele mici îi plac foarte mult și pe telefon se joacă tot la jocuri cu puzzle ! 😍🤗💖

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.