Avantajele unei nunți de primavara. De ce se spune ca nu e bine să te căsătorești în mai?

primavara
ceremony wear RING

Primavara, momentul în care natura revine la viață, soarele strălucește puternic pe cer și copacii înfloresc. Totodată, momentul în care ne revine pofta de viață și simțim un puternic impuls de noi începuturi în viața personală sau în carieră. Un nou început poate fi pentru unii dintre noi un pas înainte în relația de dragoste, adică momentul la care visăm de când suntem mici: o nuntă de vis, cu un  buchet de mireasă proaspăt și atipic, care respiră energia unui început optimsit.

Cum natura își arată potențialul maxim în această perioadă și ne încântă cu bogăția ei de flori, iar oamenii prind chef de distracție, după o iarnă lungă, ar fi păcat să nu profităm de aceste avantaje și să nu ne facem nunta în lunile de primăvară, dacă tot plănuim să ne unim destinul cu persoana iubită

Și totuși, de ce credem că nunțile organizate primăvara au potențial să fie de succes? Descoperă mai jos toate avantajele ale acestei alegeri.

  1. Poți organiza petrecerea de nuntă în aer liber, în funcție de lună.

Știm, știm. Totul se decide în funcție de sărbătorile pascale, ceea ce complică puțin lucrurile. Însă cum primăvara are trei luni, puteți alege data marelui eveniment în luna mai, asta mai ales dacă nu aveți superstiții. De ce pomenim de superstiții? Pentru că, despre luna mai se spune că nu e potrivită pentru căsătorii, pentru că acestea nu vor dura prea mult, din cauza duhurilor rele care colindă încă cinci săptămâni după Paști, influențând negativ orice început. Cu toate acestea, există o zi de bun augur chiar și pentru surperstițioși, mai exact 21 mai, când sunt Sfinții Constantin și Elena, zi în care ești protejat de orice rău. Dacă, în schimb, superstițiile nu-ți stau în calea planului tău, luna mai este ideală pentru nunți în aer liber, pentru că vremea devine mult mai prietenoasă și ne permite să stam afară fără să tremurăm.

  1. Ai nevoie de un buget mult mai mic și mai multe șanse să găsești locuri.

Pentru că nu oricine îndrăznește să se căsătorească primăvara, șansele tale să găsești săli de evenimente sau restaurante cu disponibilitate pentru nunți sunt mult mai mari. Totodată, fiind oarecum extra-sezon pentru astfel de evenimente, aveți multe șanse să prindeți și oferte avantajoase pentru buzunarele voastre, de la prețurile meniurilor, până la prețuri pentru aranjamente florale sau alte servicii. Ce înseamnă asta? Mai puțin stres financiar, dar și cu organizarea marelui eveniment.

  1. Bogăția naturii care îți oferă libertatea de a fi creativ cu tematica nunții.

În momentul în care știi că poți organiza nunta în aer liber, fără să stai cu grija frigului, deja totul sună mai bine. Ai mai multă libertate în alegerea decorațiunilor și poți merge la sigur pe o tematică aflată în conexiune cu natura, pentru că bogăția de flori disponibile pe piață îți oferă o mulțime de variante de aranjamente florale pentru nuntă.

De exemplu, buchetul de mireasă poate fi realizat din florile de primăvară, de către un atelier floral din București care lucrează în sistem artizanal, cu flori culese de la producători locali, ceea ce înseamnă că sunt mult mai rezistente și mai parfumate. Inspiră-te din culorile naturii și alege aranjamentele florale și tematica evenimentului în funcție de florile care-ți trezesc sentimente plăcute. Joacă-te cu verdele crud al frunzelor și nuanțele pastelate ale florilor iar rezultatul va fi unul cu adevărat fermecător, ca o celebrare a primăverii și iubirii dintre tine și partenerul tău.

Un comentariu


  1. Foarte interesant acest articol,chiar nu știam de aceste superstiții dacă te căsătorești primăvara ,bine că nu m-am căsătorit primăvara ! Mulțumim pentru aceste informații !🤗❤😘

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.