Jocurile copilăriei, jocuri educative pentru toate vârstele!

Vă mai amintiți care erau jocurile copilăriei noastre? Șotron, elastic, țară-țară vrem ostași, frunza, cărți, nu te supăra frate…sunt doar câteva exemple pe care mi le-am amintit acum. Când aveam timp? Aveam…abia așteptam să venim de la școală, să terminăm temele pentru a doua zi și să fugim afară la joacă, la prieteni.

Jocurile copilăriei! Jocuri de cărți amuzante, care garantează ore bune de distracție!

Când am văzut pe site-ul Libris.ro jocul Păcălici Scărpinici, mi-am amintit de jocurile noastre de cărți pe care abia așteptam să le încingem cu prietenii. Și l-am luat pentru fete.

Cum se joacă? Este foarte simplu! Cărțile de joc se amestecă și se împart câte 4 fiecărui jucător. Restul cărților rămân cu fața în jos în teanc. Scopul jocului este de a completa perechile și de a scăpa cât mai repede de cărțile din mână. Dacă jucătorul are în mână o pereche, o pune pe masă, iar dacă nu are, trage o carte din teanc. Jocul va continua în sensul acelor de ceasornic, până când cineva rămâne cu Păcăliciul în mână. Jucătorul cu Păcălici va primi o pedeapsă de la ceilalți jucători.

Jocuri educative pentru toate vârstele! Hai la joacă!

Pentru că ne dorim să jucăm cât mai multe jocuri în familie, Cuvinte încrucișate, Travel edition mi s-a părut cea mai bună soluție. Este un joc distractiv și educativ pentru întreaga familie. Acesta îmbogățește vocabularul în limba română, sau chiar și în alte limbi, dezvoltă simțul lingvistic și ajută la învățarea ortografiei.

Cu ajutorul acestor jocuri pe care le-am luat pentru fete, mi-am amintit și eu de copilăria mea și de toate jocurile pe care le jucam împreună cu familia sau cu prietenii. Deși nu aveam tablete sau telefoane performante, ieșem mult mai des afară, petreceam mai mult timp în spatele blocului, alergându-ne fericiți, până când începeau să ne strige părinții să intrăm în casă.

Ce vremuri frumoase! Ce amintiri plăcute! Voi ce vă mai amintiți din copilăria voastră? Care erau jocurile voastre preferate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.