Cărți educative, pentru copii inteligenți!

De câțiva ani, pentru noi, librăria online Libris.ro este cea care ne furnizează cărți educative, dar și cărți beletristice atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. În fiecare lună, vizităm librăria și își alege fiecare ce ar dori să citească sau…să lucreze, după caz.

Luna aceasta, am ales Elena Farago și a sa Cățelușul Șchiop. Deși nu avea foarte multă carte, prietena și confidenta marelui istoric Nicolae Iorga a scris cele mai frumoase poezii pentru copii.

„Poeziile doamnei Farago n-au contururi lămurite, simţirea e învăluită şi discretă, cuvintele, deşi sunt simple, au înţelesuri îndepărtate… E un farmec” (Eugen Lovinescu).

Poezii pentru copiii mici și pentru copiii mari!

Cine nu își amintește de Gândăcelul? Poezia care mă făcea să plâng de fiecare dată când o citeam în copilărie?

De ce m-ai prins în pumnul tău,
Copil frumos, tu nu știi oare
Că-s mic și eu și că mă doare?
De ce mă strângi așa de rău?

Copil ca tine sunt și eu,
Și-mi place să mă joc și mie,
Și milă trebuie să-ți fie
De spaima și de plânsul meu!

De ce vrei să mă omori?
Că am și eu părinți ca tine,
Și-ar plânge mama după mine,
Și-ar plânge bietele surori...

Isteț de mic – cărți educative pentru pitici!

Seria Isteț de mic. Lumea Animalelor 5-6 ani este adusă de editura Corint, fiind o carte special creată pentru pregătirea celui mic pentru școală. Astfel, copiii învață cifrele până la 20, literele până la S, figurile geometrice, compararea dimensiunilor, împărțirea pe grupuri.

Fiecare pagină este viu colorată, cu foarte multe imagini, astfel încât să fie atractivă pentru micuțul preșcolar. Însă acesta va avea nevoie de ajutorul unui adult pentru a reuși să rezolve cerințele. Asta dacă nu știe să citească încă 🙂

Dacă și voi aveți pitici acasă extrem de curioși, dornici să cunoască mai multe lucruri sau care își doresc să citească diferite cărticele pentru copii, Libris.ro este locul unde veți găsi cele mai frumoase și educative cărți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.