Idei de amenajare a casei – cum aduci decorul clasic în contemporan!

Cum este vorba de un nou început, fie că vorbim de anotimpuri, ani sau etape în viață, simțim nevoia de câte o schimbare. Uneori, schimbarea se reflectă în căminul nostru, fie printr-un nou mobilier, zugrăvit, mutarea mobilei, o nouă pardoseală sau chiar schimbarea completă a decorului.

Decorul clasic nu prea se demodează și este o alegere sigură, ce oferă eleganță casei, însă, de la un punct devine plictisitor și îți dorești să te duci într-o zonă cât mai simplă, minimalistă și fără prea multe detalii. Poate că mobila din casă este relativ modernă, însă atunci când se află într-o încăpere ale cărei detalii sunt într-un stil clasic, este mult mai dificil să o pui în valoare în acest context. În ceea ce privește exteriorul, să transformi aspectul casei îți poate îți necesita mai mult timp, însă totul se face prin simpla schimbare a fațadei.

Cum aduci fațada casei într-un stil contemporan

De fiecare dată când ajungi acasă, vezi aceeași fațadă de granit în culori cărămizii de care te-ai plictisit, care la un moment dat te ducea cu gândul la casele în stil londonez, însă acum parcă ți-ai dori să adopți stilul nordic, care să se contopească cu natură și care să fie totuși modern.

contemporan

O strategie pe care o poți adopta dacă nu ești foarte sigur de cum vrei să arate în final fațada, e cea care urmează tendința construcțiilor din ultimii 20 ani. Majoritatea celor că ține folosesc, în prima faza, tencuiala decorativă și nici un fel de detaliu. Astfel, prin adiție de elemente creative precum brâuri sau cornișe pot obține ușor orice stil.

De exemplu, stilul nordic este la modă în zilele noastre și tot mai multe persoane îl adoptă, pentru că oferă casei acel aspect de cămin, căldură și își păstrează simplitatea. Dacă pornești cu tencuiala decorativă fără niciun detaliu, îți va fi foarte ușor să te decizi apoi asupra elementelor decorative care să adauge personalitate și să reflecteze 100% gustul tău.

Optează pentru ancadamente de ferestre și uși cât mai simple, în linii geometrice, minimaliste și adaugă brâuri și cornișe elegante.

Cu alte cuvinte, un decor contemporan se reflectă prin jocurile de texturi și culori pe care îl poți obține apelând la versatilele profile decorative, durabile și ușor de întreținut.

idei
contemporan

Cum decorezi interiorul casei într-un stil contemporan

O dată ce te-ai ocupat de exterior și ai schimbat fațada casei cu ajutorul decoratiuni exterioare, e timpul să-ți îndrepți privirea spre interior. Poate că deja ai mobila modernă și nu mai vezi sensul în a o schimba, cu mici excepții, însă au rămas detalii ce țin de pereții casei, care te trimit cu gândul la stilul acela clasic, ușor încărcat. Cum poți acționa la acest capitol, pentru a-i oferi un aer nou încăperii?

În primul rând, renunță la baghetele, plintele și cornișele bogate în detalii, care au scopul de a oferi personalitate pereților și înlocuiește-le cu unele simple, minimaliste, ce dau fluiditate întregului interior. Stilul contemporan presupune și utilizarea culorilor deschise în amenajarea interiorului casei, precum și jocurile dintre detaliile simpliste și cele încărcate, ce par extrase din perioada interbelică. Spre exemplu, poți alege brauri decorative extrem de simple și un șemineu bogat în detalii sau poți opta pentru o casetă decorativă în linii simple, ce este pusă în valoare de către niște pereți în tonuri contrastante. 

idei

Decorul casei poate fi schimbat cu ușurință dintr-un clasic, într-unul contemporan, cât timp îți faci un plan care să se axeze pe simplitate, eleganță și funcționalitate, caracteristici ale stilului contemporan, scandinav. Culorile deschise, lemnul folosit în abundență și ingeniozitatea în îmbinarea texturilor îți transformă decorul interior, dar și pe cel exterior al casei, într-unul modern, ce oferă un aer proaspăt căminului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.