Moara cereale, principiul de functionare!

Pentru orice fermier sau gospodar care ingrijeste de un numar mare de pasari, animale este binevenita moara de macinat cereale electrica. Aceasta permite oamenilor sa economiseasca timp, efort, dar si bani, deoarece nu consuma o contitate mare de energie electrica.

Totusi, ce fel de moara cereale este mai buna? Este intrebarea la care se gandeste multa lume atunci cand vrea sa faca o asemenea achizitie, pentru ca se gandesc la pret, la puterea dispozitivului etc. Oricum, moara cereale este un lucru extrem de util pentru obtinerea hranei pentru animale. Datorita macinarii cerealelor, materia hranitoare care se obtine in urma acestui proces este cu mult mai buna pentru pasari si animale. Acestea adauga mai bine in greutate, nu se imbolnavesc, iar acest lucru este unul imbucurator pentru gospodari si fermieri. Moara cereale are o constructie obisnuita, deloc iesita din comun. Insa, varii modele de mori au diferite caracteristici ce se refera la detalii mici, care nu afecteaza performanta lor, dar fac dispozitivul mai fiabil si mai usor de utilizat. Corespunzator, lucrul da randament, iar timpul si efortul depus se diminueaza.

Pentru orice tip de moara cereale ati opta, de exemplu Gospodarul profesionist, Ruris, Blade etc, acestea se aseamana dupa principiul de functionare cel al masinii de macinat cafea, cu exceptia faptului, ca morile de cereala sunt mult mai puternice. Cerealele integrale sunt turnate intr-un compartiment special numit „buncar”. Trecand prin sectiunea cu ciocane si cutite, acestea sunt zdrobite la fractiunea dorita. In functie de rezultatul care doriti sa-l primiti la macinare sunt folosite diferite ciocanele. Doar in acest dispozitiv se poate macina nu numai bobul, ci si spicele cu tot cu tulpini.

Acest lucru se aplica atat graului, cat si altor cereale, inclusiv la orz, porumb si hrisca.
Datorita acestui fapt, puteti gati o varietate de feluri de hrana pentru toate pasarile si animalele domestice. Prin moara cereale pot fi zdrobite si produsele oleaginoase, cum ar fi faina de floarea soarelui. Aceasta faina este total diferita de cea din cereale uscate, deoarece are o viscozitate mult mai mare si, ca rezultat al macinarii, fractiile se primesc mai mari. In aceste mori de cereale se pot macina si radacini de diferite culturi, stiuleti intregi de porumb, fan si iarba. Insa, avand in vedere ca acest dispozitiv nu este destinat pentru asemenea lucrari, astfel de actiuni sunt mai degraba o exceptie, decat o regula.

Exista si unele reguli de care ar fi bine sa tina cont orice fermier sau detinator de moara cereale. Dat fiind ca functionarea morii de cereale se bazeaza pe cutite, ciocanele, care executa taierea datorita fortei centrifuge, este necesar ca cerealele sa se toarne uniform si in parti mici. Ori turnate in cantitati mari, se poate bloca mecanismul, iar aceasta poate duce la defectarea instantanee a motorului sau a arborelui. Aceasta problema poate fi rezolvata cu ajutorul supapei de alimentare, insa aceasta nu este instalata la toate modelele.

Dispozitivul nu trebuie lasat niciodata conectat la o retea fara supraveghere, mai ales daca sunt copii in apropiere! Copiii nu au voie sa lucreze cu acest dispozitiv. La fel, nu este recomandat sa porniti moara de cereale deja preincarcata, pentru ca, de cele mai dese ori, motorul nu va porni. Dispozitivul inclus trebuie sa fie sub sarcina utila tot timpul si trebuie oprit aproximativ dupa ora de lucru pentru ca ciocanelele si motorul sa se raceasca.

Dintre multitudinea de mori de cereale oferite de magazinele online, nu va ramane decat sa faceti o alegere corecta in functie de tipul de cereale si randament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.