Jocul destinului – o lectură despre noroc, iubire și decizii!

Când am ales Jocul destinului de la librăria online Libris.ro știam că voi citi despre noroc, iubire și decizii care transformă viețile oamenilor. Însă nu mă așteptam să fie atât de antrenant, cu multe momente de suspans care se împletesc cu povești de iubire.

Situată pe primul loc în topul autorilor de bestselleruri din New York Times, Nora Roberts scrie cel mai captivant roman de dragoste, în care prietenia și viitorul depind de un simplu joc al destinului.

O lectură despre noroc, iubire și decizii!

Șase persoane – un țel comun. Parcele formau o triadă, fiecare cu câte o sarcină concretă. Clotho, care deapănă firul vieții, Lachesis, care îl măsoară și Atropus, care taie firul și pune capăt vieții. Niciuna nu putea lucra singură. Un fir poate fi depănat, dar nu la nesfârșit și fără niciun scop. Sau, dacă nu e depănat, nu avem ce măsura sau tăia. Trei părți…un singur scop…

*sursa: wilkipedia

Fiecare zeiță în parte ar fi fost doar o femeie interesantă. Împreună erau cele mai puternice și mai onorate zeițe.

În roman se împletesc minunat poveștile Tiei cu Malachi, a lui Cleo cu Gideon și a Rebeccăi cu Jack.

Tia era o tânără timidă, nu îndrăzneață sau cu spirit de aventură. Deși doctor în mitologie, micuța blondă era ușor ipohondră, nevricoasă, cu tot felul de alergii. Deși mințită la început de către Malachi, cei doi vor ajunge să lupte împreună pentru același scop. Pe Tia și Malachi îi unește povestea lui Clotho.

Cleo, rebela familiei, frumoasa brunetă pe care Gideon o descoperă într-un bar de streaptease, atunci când era în căutarea lui Lachesis.

Becca este roșcata grupului, cea care împreună cu Eileen, mama sa și cei doi frați, Malachi și Gideon, veghează bunul mers al afacerii de familie. Atropos o aduce în preajma lui Jack, un geniu al electronicii.

Cel mai neprețuit dar – dragostea!

Cele trei Parce, Clotho, Lachesis și Atropus, trei statuete de argint turnate pe muntele Olimp, îi aduce pe cei șase împreună, făcându-le un dar de neprețuit: dragostea. Strămoșii lor, Henry W. Wyley și Felix Greenfield, au început povestea, iar ei o vor termina.

Prima parcă, care ține un fus, a vorbit. Eu depăn firul, dar tu faci din el ce dorești. A doua parcă ținea o panglică de argint pentru măsurat și a spus: „Eu marchez lungimea, dar timpul tu îl folosești”, iar a treia, cu foarfecele ei de argint, a spus așa: „Eu tai firul, căci nimic nu poate dura veșnic. Nu irosi ceea ce primești”.

Iată cum a fost sfătuită Rebecca în vis de către cele parce.

Jocul destinului este acea carte pe care nu o mai lași jos din mână. Ai citi, chiar dacă este ora 1 noaptea și trebuie să dormi, pentru că mâine dimineață la ora 6 trebuie să te trezești. Deși are 504 pagini, am citit cartea în 4 zile. Mi-a plăcut și chiar merită citită, despre controlul vieții și a morții pe pământ, despre cum omul este cel care își aranjează firul vieții atât cât este el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.