Apa este esentiala pentru sanatatea si frumusetea pielii!

apa

Din mosi stramosi, apa de ploaie era adunata si folosita pentru beneficiile acesteia, atat pentru baut, cat si pentru spalat sau pentru alte treburi din gospodarie.

Apa de ploaie a fost mereu apreciata ca fiind cea mai curata, neavand saruri minerale sau alte contaminari precum apa izvorata din sol, insa in ultimele decenii atmosfera s-a incarcat cu poluare, iar norii poarta in toate colturile lumii diverse compozitii chimice, care provoaca si ploi incarcate chimic, cu consecinte grave asupra faunei, vegetatiei, dar si a sanatatii oamenilor. Oamenii de stiinta si cei responsabili cu calitatea apei avertizeaza populatia in mod constant, pe toate caile ca apa de ploaie nefiltrata nu este potabila!

O alternativa de obtinere a unei ape cu o calitate asemanatoare cu cea a apei de ploaie, insa fara urme de contaminare ar putea fi folosirea unui dedurizator si a filtrarii apei potabile care este la indemana, din retea sau obtinuta de la un izvor.

O sanatate ingrijita se reflecta in aspectul pielii!

In regiunile in care apa este bogat mineralizata, apa pentru consum trebuie neaparat filtrata, probleme de sanatate provocate de calitatea apei fiind deosebit de grave, de la infectii interne, la blocarea rinichilor sau la probleme ale pielii.

Cine are o piele sensibila, cu frecvente eczeme sau eruptii cutanate trebuie sa elimine treptat posibile cauze provenite din calitatea apei sau a alimentatiei. Insa o detoxifiere sau o echilibrare a organismului nu se face in cateva zile, este nevoie de perseverenta si multa atentie la ceea ce se consuma.

De asemenea, recomandarile din mass-media privind un consum minim de lichide trebuie luate serios in calcul, insa este de preferat a se consuma minim 2 litri de apa pe langa alte lichide care intra zilnic in organism (supe, ceaiuri, racoritoare etc.).

Calitatea apei si a mediului contribuie la imbatranirea pielii!

Precum apa de ploaie, apa fara saruri obtinuta cu un dedurizator montat in instalatia de alimentare cu apa este mai buna pentru spalarea corpului sau a parului in primul rand datorita PH-ului neutru, pielea fiind curatata de impuritati, dar nu agresata.

Cine are piele normala sau uscata, dupa spalare cu apa de la reteaua de apa, care se presupune ca este filtrata are nevoie de o crema hidratanta, altfel pielea tinde sa isi piarda elasticitatea. Orice adult ar trebui sa foloseasca o crema hidratanta imediat dupa spalarea fetei, iar o cana de apa bauta dimineata, inainte de masa ajuta la hidratarea corpului.

Dupa 30 de ani, tenul trebuie ingrijit cu o crema care ofera o hidratare cat mai eficienta, pentru a amana cat mai mult aparitia ridurilor si a unui aspect imbatranit al pielii.

Frumusetea parului depinde, de asemenea, de calitatea apei cu care este spalat. In plus, spalarea frecventa a parului contribuie la slabirea firelor de par, iar aspectul se strica, fiind fie prea uscat, fie prea murdar in mod mai frecvent decat ar fi normal. De aceea, spalarea parului cu apa moale lasa parul sa arate mai bine mai mult timp chiar daca nu se folosesc multe tratamente dedicate ingrijirii parului.

2 comentarii


  1. pentru prima data in viata, parca tind sa nu fiu de acord cu tine. Nu in privinta dedurizatorului, ci in cea a calitatii apei imbuteliate de la noi. Eu beau apa din fantana de 35 de ani si …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.