O poveste plină de speranță – Dacă aș rămâne!

O nouă lună…un nou roman. De data aceasta, Dacă aș rămâne, o poveste romantică, înduioșătoare și plină de speranță. O apariție din anul 2014, de la editura Rao, semnată de Gayle Forman, o scriitoare, jurnalistă ce se focusează în mod special pe tineri și preocupările lor sociale.

Dacă aș rămâne? Dacă aș pleca?

Mia, o tânără de 17 ani. O violoncelistă talentată, cu o familie iubitoare și un prieten minunat. O viață frumoasă, în care singurul motiv de tristețe îl reprezintă plecarea la Juilliard și despărțirea de Adam. Nu primise încă admiterea la Juilliard, însă audiția a mers bine, era aproape sigură că va fi o acceptare garantată.

Suitele lui Bach și Șostakovici i-au ieșit ca niciodată, de parcă degetele îi erau pur și simplu o extensie a strunelor și a arcușului. Profesoara Christie era încântată: Le-ai arătat tuturor acelor snobi de la Juilliard cum se cântă cu adevărat!

Ziua în care decide să pătreacă timpul cu familia pare perfectă. Mia hotărăște să renunțe pentru o zi la a exersa la violoncel în favoarea celor dragi, a lui Teddy, fratele ei. Însă va fi ziua pe care o va urî cel mai mult! Este ziua în care își pierde familia într-un tragic accident rutier, în timp ce se îndreptau spre bunici.

Totul se poate schimba iremediabil într-o secundă!

Deși intră în comă de gradul 8, devine spectator la propria viață. Mia evocă diferite evenimente din viața sa, descrie ceea ce vede și aude în spital. Nu poate simți nimic, este din ce în ce mai slăbită, iar când realizează că Teddy a murit o dată cu părinții ei, se întreabă ea pentru ce să mai rămână.

În doar o fracțiune de secundă, a pierdut tot…aproape tot. Lumea Miei este distrusă, iar ea mai are de luat o singură decizie care îi va hotărî atât viitorul, cât și soarta. Ce se va întâmpla dacă ar pleca? Dacă ar rămâne?

Oare iubirea lui Adam o va face să rămână?

Rămâi! Nu există niciun cuvânt care să descrie ceea ce ți s-a întâmplat. Nu există niciun aspect bun în toate astea. Însă există ceva pentru care să trăiești. Și nu vorbesc de mine…

Nu mă pot gândi decât că ar fi o nenorocire ca viața ta să se încheie aici, acum. Adică, știu că viața ta a fost nenorocită oricum, indiferent ce se întâmplă acum, pentru totdeauna. Dar nu pot să concep că nu vei îmbătrâni, că nu vei avea copii…

Dacă rămâi, voi face tot ce vrei. Dar, dacă vrei să plec, voi face și asta. Vorbeam cu Liz si mi-a spus că poate, să revii la vechea ta viață, ar putea fi prea dureros, că poate ar fi mai simplu să renunți la noi. Asta ar fi cumplit, dar aș accepta. Aș putea să te pierd în felul acela dacă nu te-aș pierde astăzi. Te-aș lăsa să pleci. Dacă rămâi.

Dacă aș rămâne este o poveste minunată despre dragoste și tragedie. Este despre curajul de a lua decizia corectă, oricât de dureroasă ar fi ea. Cartea este inspirată de o tragedie reală și o găsiți în librăria online Libris.ro.

Tu ai rămâne sau ai pleca?

2 comentarii


  1. Mersul pe jos este sănătate curată pentru organism și este cea mai simplă formă de mișcare, una accesibilă oricui, chiar și celor care au probleme cu spatele, articulațiile și nu pot face orice fel de sport. 30 de minute de mers pe jos zilnic pot preveni și trata multe boli.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.