Ce-ar fi viața fără vacanțe? Și eu susțin DREPTUL LA VACANȚĂ!

“A venit vacanța
Cu trenul de Franța,
Cărțile pe foc,
Hai copii la joc!”

Mami, uită-te la apa cea mare! Wowww…cât este de mare! Așa a început prima mea vacanță, vacanta la mare! Aveam 7 ani și jumătate, terminasem clasa I „magna cum laude”, iar recompensa a fost o întâlnire cu Marea Neagră.

Ultima zi de școală a fost frumoasă. Am urcat sfioasă pe podiumul improvizat din curtea școlii unde doamna învățătoare mi-a înmânat diploma și coronița, de care eram atât de mândră. Mi-a șoptit la ureche că este foarte mândră de mine și să continui să pășesc pe această cărare pe care am apucat. Eram fericită!

De la școală am mers mai întâi la un studio pentru poze. Nu aveam pe atunci telefoane cu cameră, nu aveam nici măcar un aparat foto. Aceste studiouri erau singurele ajutoare pentru a păstra vii cele mai frumoase evenimente din viața noastră. A urmat o vizită la cofetărie, unde am mâncat cea mai bună prăjitură și apoi acasă. Acasă unde am primit cea mai minunată veste! Părinții mei hotărâseră că aveam dreptul la vacanță! La prima mea vacanță!

Prima vacanță – pentru că nimic nu se compară cu prima oară!

Era exact cum o văzusem în filme! Marea cea mare! Am aruncat sandalele și am alergat spre ea. Valurile îmi atingeau timide picioarele, iubeam această întindere de apă nesfârșită! Mi-am făcut palmele căuș și am încercat să văd dincolo de ea…Tata a râs de mine și mi-a spus că nu voi vedea nimic…decât apă.

Am mers să ne cazăm. Mi-au spus că au ales un hotel drăguț, cu vedere spre mare. Însă cred că și dacă ar fi optat pentru o căsuță de lemn pe plajă, mi-ar fi fost indiferent. Nu conta unde voi sta, important era să fim pe plajă. Să alergăm pe nisipul fierbinte, cu razele soarelui ce se joacă în pletele noastre șatene. Să ne bălăcim în apă cât este ziua de lungă, să mâncăm înghețată, gogoși cu ciocolată și hamsii.

Ne-am plimbat mult, era plin de spații verzi și flori. Hotelurile și construcțiile erau îngrijite, iar faleza curată, fără terase și chioșcuri la fiecare pas. Teatrul de vară era precum o grădină în aer liber. Nu erau atât de multe posibilități de divertisment, însă îmi plăcea la nebunie Satul de Vacanță.

Cu un mic vaporaș, am ajuns pe insula Ovidiu. Eram fascinată de apă, de mare, de tot ceea ce vedeam în jur. Mi-ar fi plăcut să rămân aici o veșnicie, să am o căsuță cât de mică pe plajă, iar în fiecare dimineață să mă trezesc direct pe nisip.

În prima mea vacanță, am reușit să mă rătăcesc de părinți. Nu îmi amintesc să mă fi îndepărtat prea mult de cearceaful pe care stăteau tolăniți la soare părinții mei. Aveam un punct de reper, o umbreluță roșie. Însă la un moment dat, cred că m-am îndepărtat de umbreluță. Alergam în stânga și în dreapta pe mal, jucându-mă cu valurile ce-mi atingeau picioarele. Spre norocul meu am ajuns înapoi la umbreluța roșie exact în momentul în care părinții mei realizaseră că nu mai sunt în aria lor vizuală. Eram ușor speriată, însă de îndată ce am intrat cu tata în apă, am uitat întâmplarea.

Christian Tour susține Dreptul la vacanță!

Îmi amintesc cu drag prima mea vacanță! Încă de atunci, Marea Neagră a rămas destinația mea favorită. Ceva s-a schimbat însă. Dacă părinții mei plecau în vacanță pe cont propriu, eu am ales vacanta cu Christian Tour.

De aproape 22 de ani, Christian Tour creează câte un drum spre fiecare vis și, în acest timp, peste 1 milion si jumătate de români s-au bucurat de vacanțe perfecte.

Pentru necunoscători, Christian Tour este cel mai mare tour operator de vacanțe charter din Romania, având peste 19 ani de experiență în turism.

Câte un drum spre fiecare vis!

Fiecare călătorie este o ocazie pentru cunoaștere, pentru descoperire. Fiecare vacanță este unică! Ne oferă posibilitatea de a explora, de a descoperi locuri noi, oameni noi, aventuri nemaipomenite, unice.

Ai nevoie de un restart? Apelează la Christian Tour, un deschizător de drumuri pentru numeroase destinații de vacanță, prin pachete turistice și circuite culturale. Tu decizi ce buget dorești să investești, unde vrei să călătorești și în ce perioadă. Christian Tour se ocupă de toate detaliile, astfel încât fiecare vacanță a ta să fie ca și cum ar fi prima! Pentru că fiecare dintre noi avem Dreptul la Vacanță!

Acest articol participă la proba nr 1 din Spring SuperBlog 2019!

Un comentariu


  1. vacantele sunt binevenite si chiar necesare pentru a scapa putin de stresul de zi cu zi si a ne incarca bateriile pentru noi provocari. Prin urmare, sustin si eu dreptul la vacanta si chiar mi-am propus sa merg mai des macar la noi, la munte si la mare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.