Cărți pentru copii – mai mari sau mai mici!

Carte frumoasă, cinste cui te-a scris

Încet gândită, gingaş cumpănită;

Eşti ca o floare, anume înflorită mâinilor mele,

Care te-au deschis.

(T. Arghezi)

Cartea este foarte importantă în viaţa unui copil. Am spus-o și o repet! Este o comoară fără preţ, care face copilul să se bucure, să râdă şi să plângă. O carte trimite copilul către alte cărţi, iar toate împreună formează o bază puternică şi de durată a culturii unui copil.

Mi-l amintesc cu drag pe Ion Creangă în copilăria mea și ale lui Povești, poveștiri, amintiri. Îmi erau foarte dragi și acum am descoperit că și fiicei mele îi plac. De îndată ce a ajuns acasă cartea, a și citit prima poveste!

Cărți pentru copii – mai mari sau mai mici!

Când l-am ales pe Creangă din librăria online Libris.ro, știam că face parte din bibliografia pentru clasele mici, 1-4. Ulterior am aflat că nu mai este lectură obligatorie. Dar, m-am gândit că sigur îi vor plăcea poveștirile lui Nică! Totuși, Ion Creangă a fost un scriitor român recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveştilor şi povestirilor sale.

Creangă îi place și piticei. Seara, înainte de culcare, o ascultă pe surioara cum îi povestește despre Fata babei și fata moșneagului, despre Punguța cu doi bani și Capra cu trei iezi.

Însă ei îi place cel mai mult să coloreze, să deseneze și să picteze. De aceea Pictăm cu apa: Pui de animale a reprezentat un cadou minunat. Fără acuarele, doar o pensulă și un pahar cu apă. Ce dacă varsă apa pe jos? Se șterge, se usucă. Era mai grav dacă păta cu acuarele!

Cartea – un izvor de fantezie și emoţie!

Cartea îl face pe copil să simtă că este un personaj în carte, să participe la acţiune. Îl ajută în dezvoltarea limbajului, a comunicării, în socializare, dar și în educarea acestuia!

Părinţii trebuie să fie în permanenţă un bun exemplu pentru copilul lor. De aceea, nu ezitaţi să citiţi câte o carte bună din când în când. Acesta poate fi un obicei foarte bun de relaxare pe care noi, părinţii, avem tendinţa din ce în ce mai mult să îl neglijăm.

Voi citiți? Îi îndemnați și pe copiii voștri să citească?

1 comentariu


  1. la pictura inca nu am ajuns, ca suntem mici, dar o carte cu povestile si povestirile lui Creanga ne-ar prinde bine ca sa-mi mai improspatez si eu memoria si sa le pot povesti nepoatelor una-alta inainte de somnul de amiaza.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.