5 MOTIVE care te vor determina sa cumperi o motosapa hobby!

 

Nu sunt un agricultor profesionist, ci mai degraba pasionata de acest domeniu. Inca din copilarie am fost alaturi de bunicii care munceau de dimineata pana seara pe ogoare si ma bucuram mereu la inceputul toamnei cand se strangeau roadele in curtea casei. Anii au trecut de atunci, dar sentimentul de implinire sufleteasca a ramas.

Munca in gradina imi face bine atat psihic, cat si fizic, iar acest lucru m-a determinat sa investesc mai mult in aceasta ocupatie cotidiana. Ma refer la faptul ca mi-am cumparat tot felul de unelte, dispozitive, echipamente de ultima generatie, care sa imi inlesneasca efortul fizic si cu ajutorul carora sa pot obtine o recolta mult mai bogata.

Aratul pamantului mi-a impus gasirea unei solutii permanente, mereu la indemana mea. Am achizitionat o motosapa pe benzina, intra pe linkul acesta pentru a vedea cateva modele care m-au impresionat. Alegerea mea a fost un produs pe benzina, dar nu unul profesional, ci unul care sa ma ajute in munca facuta din placere. Repet poate, dar nu fac agricultura sa obtin venituri si nici sa imi deschid vreo afacere. Totul este realizat din placere si pentru consumul propriu.

Iata 5 motive pentru a cumpara o motosapa:

  1. Este perfecta pentru gradini de mici dimensiuni, adica pentru un spatiu destinat cultivarii legumelor si zarzavaturilor. Poate fi folosita si intre randurile de plante, in asa fel incat pamantul sa fie bine lucrat, iar la final de an agricol sa pot obtine recolta mult dorita. Daca vrei sa stii mai multe lucruri despre arat, vezi aici cateva informatii utile oricarui gradinar amator;

  2. O folosesc cand vreau si nu mai sunt nevoita sa cer cu imprumut motosapa vecinului sau sa angajez vreun taran local care sa-mi are pamantul cu plugul tras de cal, o varianta deloc moderna si care presupune o cheltuiala in plus de doua ori pe an. Ar mai fi fost varianta cu tractorul, dar spatiul de intrare in curtea casei mele este foarte mic si tractorul nici nu s-ar putea intoarce pentru a ara cum trebuie;
  3. Pretul pe care l-am platit pe motosapa nu este unul care sa faca gaura in buzunar sau in bugetul familiei. Intr-adevar, daca vrei sa cumperi un produs profesional, s-ar putea ca pretul sa fie unul mai mare decat te-ai gandit initial, dar o motosapa hobby este accesibila pentru orice gradinar amator;
  4. Acest produs este foarte usor de manevrat, chiar si de catre o femeie, cel putin asta m-a atras cel mai mult. Are dimensiuni mici, greutate redusa, putand fi folosit nu doar in gradina, ci si in sera. Terenul pe care poate fi folosit poate fi oricat de anevoios, motosapa reusind sa-si faca treaba pana la capat cu succes;
  5. Dimensiunile sale reduse mi-au permis sa-l depozitez in magazia de unelte fara probleme, desi initial ma gandeam ca imi va trebui un spatiu special pentru acest echipament.

In concluzie, o gradina de mici dimensiuni poate fi usor ingrijita cu ajutorul unui echipament performant, chiar daca este doar unul potrivit unui hobby. Incearca sa ari si tu pamantul din jurul casei cu ajutorul motosapei. Poti alege diverse produse pe benzina, diesel sau electrice, iar preturile nu te vor speria, cu siguranta, pentru ca sunt accesibile oricui.

Un comentariu


  1. Ne-am cumparat si noi anul trecut motosapa pentru gradina de la tara, dar cred ca ne-am cam luat teapa. Am ales una foarte ieftina, care nu prea face fata acolo unde pamantul a fost ceva mai mult batatorit.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.