Beneficiile jocurilor pentru copii!

Puzzle-urile joacă un rol foarte important în dezvoltarea copiilor! Acest lucru, pe lângă faptul că reprezintă un mod distractiv de a petrece timpul, mai ales în compania familiei.

Un copil se poate juca cu un puzzle încă de bebeluș. Pentru că acestea variază în funcție de dificultate și complexitate. De la jucăriile de sortat forme și până la puzzle-ul de mii de piese pentru care sunt necesare zile sau chiar luni.

Puzzle-urile – cele mai benefice jocuri pentru copii!

Cum fetelor le plac puzzle-urile, de la Libris.ro i-am luat celei mici 4 puzzle: animale domestice. Este un joc educativ, cu 28 de piese care ilustreaza animale domestice jucăușe. Astfel cei mici descoperă căței, cai, porcușori, pisici, iepuri, rațe, găini, vaci, oi și capre.

Puzzle-ul îi oferă copilului ocazia de a se concentra asupra unei activități care are o finalitate. De ce este puzzle-ul un joc cu beneficii pentru copii? Pentru că rezolvarea acestuia presupune 3 categorii de abilități:

  • abilități fizice, pentru manipularea pieselor
  • abilități cognitive, pentru rezolvarea problemei pe care o constituie puzzle-ul
  • abilități emoționale, copilul își exersează răbdarea și învață să își canalizeze atenția pentru a ajunge la o finalitate.

Jocurile de societate – dezvoltă atenția, agilitatea și vocabularul pentru copii!

Pentru fata cea mare am ales un joc de societate, Jocul proverbelor. Jocurile de societate reprezintă o modalitate excelentă de a petrece timp cu copiii. Copilul capătă abilităţi sociale importante, cum ar fi comunicarea verbală, lucrul în echipă, răbdarea, dar şi bucuria de a interacţiona cu ceilalţi participanţi ai jocului.

Este un joc cu peste 60 de proverbe care abia așteaptă să fie descoperite de către copii.

Pisica când nu ajunge la struguri zice că-s acri. Oare este corect? Copilul tău știe răspunsul corect? Trebuie doar să găsească imaginea care se potrivește pe fiecare carte de joc pentru a câștiga jocul.

Voi ce părere aveți despre aceste jocuri? Le considerați importante pentru copii? Le folosiți în joaca lor de zi cu zi?

3 comentarii


  1. Puzzle-uri am inceput sa cumpar si eu, dar momentan din cele cu 4 piese si preferabil din lemn. Cartonase avem cu animale, dar fara intrebari, ca suntem prea mici. Sunt foarte benefice jocurile asta. Cei mici invata multe din ele.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.