Jocul cuvintelor și Ghicitori, proverbe, zicători!

Libris.ro este pentru noi librăria online unde găsim cele mai bune materiale pentru aprofundarea materiei pe care fiica mea o învață la școală. Și mie îmi place foarte mult să citesc, aici am descoperit titluri minunate, unele de autori de care nu mai auzisem.

Învățatul nu este ușor, știm cu toții asta! Însă, poate fi plăcut și distractiv uneori.

Culegere de exerciții pentru comunicare în limba română – Jocul cuvintelor

La sfârșitul acestui an școlar prințesa va susține o evaluare națională, atât la matematică, cât și la comunicarea în limba română. Pentru a profunda ceea ce învață în clasă, Culegerea de exerciții pentru comunicare în limba română Jocul Cuvintelor ne ajută foarte mult. Culegerea este scrisă de Liliana Catruna, în conformitate cu programa școlară.

Are 96 de pagini, fiind structurată foarte bine pe unități mici de informare, cuprinzând tipuri variate de exerciții. Fiecare unitate are ca finalitate o fișă de evaluare.

Lucrarea Jocul Cuvintelor vine în sprijinul elevilor pentru stimularea potențialului lor creativ, a intuiției și a imaginației acestora. În clasa a 2 a se formează ciclul achizițiilor fundamentale, având ca scop acomodarea la cerințele sistemului școlar, dar și alfabetizarea inițială.

Ghicitori, Proverbe, Zicători

Mami, tu știai că Ușor e de câștigat, greu e de păstrat? Mă întreabă domnișoara într-o zi. Da, am auzit de acest proverb. Am întrebat-o: ea unde l-a citit? În cartea mea de Ghicitori, proverbe, zicători din colecția Piticul cu povești.

Și-a dorit această carte. A văzut-o pe Libris.ro și m-a rugat să i-o cumpăr. Îi plac mai ales ghicitorile, pe unele le-a învățat și îi place să ne pună la încercare…să vadă daca știm. Zâmbește când nu știm răspunsul la vreo ghicitoare și ni-l spune ea triumfătoare, de parcă ar fi câștigat un trofeu.

Este o lucrare care pune la dispoziția cititorilor 125 de pagini alese din creația lirică și satirică a poporului român. Cuprinde peste 2500 de ghicitori, proverbe și zicători din toate regiunile țării, din folclorul clasic și cel contemporan.

Nouă ne plac foarte mult materialele pe care le găsim în librăria online Libris.ro și cu siguranță vom mai comanda și altele. Voi cum îi ajutați pe copilași pentru a înțelege materia pe care o învață?

7 comentarii


  1. ce mult imi placeau si mie ghicitorile in copilarie! Si pe atunci nici nu aveam carti asa frumoase si cu ilustratii potrivite si bine realizate. Copiii de azi sunt mai norocosi. Abia astept sa mai creasca nepoatele sa le cumpar si astfel de carti, nu doar de povesti.

    Răspunde

  2. Mai am și acum o culegere cu ghicitori, proverbe, cimilituri 🙂
    Sunt foarte bune, au un rol educativ extraordinar asupra copiilor. Felicitări autorilor și editurii Libris!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.