O singură decizie ne poate schimba viața pentru totdeauna!

Monstrul, romanul inovator al lui Walter Dean Myers, ne arată cum o singură decizie ne poate schimba viața pentru totdeauna. De când am văzut-o în librăria online Libris.ro, mi-am dorit să o citesc. Mi s-a părut interesantă și chiar așa și este. M-a ținut în suspans de la primul cuvânt și până la ultimul.

Steve Harmon este un adolescent în vârstă de 16 ani, acuzat că a fost complice la un jaf într-o drogherie, jaf soldat cu omor deosebit de grav. Steve este numit Monstrul de către procuror.

Cum o singură decizie îți poate schimba viața pentru totdeauna!

Walter Dean Myers descrie în cartea sa cum drumul de la inocență la vinovăție se face cu pași mici, aproape invizibili. Fiecare pas implică o experiență în care o decizie morală nu a fost luată.

Steve visa să devină un mare regizor. De aceea, în timp ce așteaptă în sala de judecată, imaginează evenimentele sub forma unui scenariu de film. Iar cititorul devine pe rând jurat sau martor în procesul care va decide soarta adolescentului.

O poveste plină de sentimente puternice!

Autorul descrie impecabil multiplele fațete ale personajului. Astfel încât, pe măsură ce citeam, simțeam atât compasiune, cât și antipatie pentru Steve. Însă în cele din urmă, m-am bucurat când Steve și-a regăsit umanitatea, dar și simțul moralei pe care îl pierduse.

Suspansul și tensiunea sunt până la final, când juriul va decide dacă Steve este vinovat sau nu de crima pe care a comis-o. Mi-au plăcut foarte mult părțile în care avocații se luptau în replici.

După proces, tata m-a îmbrățișat strâns, cu ochii în lacrimi…Apoi s-a dat în spate și distanța dintre noi a părut să se mărească tot mai mult. Înțeleg de unde vine distanța asta…Se întreabă câte alte lucruri nu știe despre mine.

De-asta mă filmez. Vreau să aflu cine sunt. Vreau să înțeleg cum am ajuns să intru în panică….doamna O’Brien s-a uitat la mine, ce a văzut, de mi-a întors spatele?

CE A VĂZUT?

 

Oare Steve s-a aflat la locul nepotrivit în momentul nepotrivit?

Sau chiar a fost el cel care le-a dat cale liberă făptașilor?

Un comentariu


  1. daca zici ca te tine in suspans, atunci este genul meu de carte, chiar daca nu-mi spune mai lucru coperta. Libris aduce atat de multe casti noi, ca nici nu stiu ce sa-mi iau mai repede. Nu ai cum sa citesti tot ce apare, nu ai cum!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.