Cărțile, importante pentru educația copiilor!

Cărțile sunt, de departe, cele mai importante pentru educația copiilor. Copilăria este cea mai frumoasă etapă a vieții!

Un părinte este responsabil pentru educația copilului, iar cartea este esențială! Dacă un copil își vede părintele citind, la fel va face și el. Va crește, citind cu drag, sorbind poveștile copilăriei. Se va juca, imaginându-și că este prințesa din poveste sau cavalerul ce va salva prințesa.

Pentru mine, librăria online Libris.ro este un ajutor de nădejde. Aici am găsit cele mai frumoase povești pentru fete, dar și ajutor pentru școală.

Cărțile, importante pentru educația copiilor!

Moș Crăciun a fost foarte darnic anul acesta. A venit cu jucării, puzzle și lego, rochițe, dar și cu câteva cărți, specifice vârstei fiecăreia.

Pentru pitică, a adus un Caiet de scriere cu semne grafice, de la Editura Steaua Nordului și o carte Ne distrăm și învățăm din Colecția Copii Isteți, de la Editura Eduard. S-a declarat mulțumită; caietul i-a plăcut atât de mult încât în 3 zile l-a terminat. Cartea conține diferite labirinturi și jocuri, de exemplu Unește punctele, special pentru copilașii între 3 și 5 ani.

Copiii sunt curioși, mereu în căutare de noi povești, noi jocuri, noi aventuri. Cărțile sunt pentru ei foarte importante, educative și cu multe informații. Deși este la grădiniță cu program prelungit, pregătirea pentru școală începe încă de acum. Și pentru că a văzut-o pe surioară scriind, și-a dorit să îi aducă Moșu’ un caiet numai al ei, să scrie și ea la birou. Acest caiet special mi s-a părut o modalitate ușoară și distractivă, în același timp, de a-i dezvolta creativitatea.

Cărțile – ajutorul pentru concursurile școlare!

Imediat după vacanță, pentru școlăriță urmează concursurile școlare. Pentru unul dintre acestea, destul de greu, ne pregătim rezolvând problemele din Culegerea de exerciții și probleme pentru Concursul Gazeta Matematică Junior (clasa 2). Este formată din 32 de teste, primele 16 pentru etapa 1 a concursului, celelalte 16 pentru etapa 2. În culegere, găsim subiectele și soluțiile problemelor care au fost la concurs anul trecut, astfel încât copiii să își facă o imagine despre dificultatea exercițiilor.

Deși anul trecut și la clasa pregătitoare mi s-au părut mult mai grele subiectele pentru copii, testele propuse spre rezolvare în această culegere nu sunt deloc dificile. Și nici școlăriței nu i-au ridicat probleme, decât câteva.

Dacă sunteți în căutarea unor cărți pentru copii, vă recomand să vă aruncați un ochi pe site-ul Libris.ro. Sunt reduceri și cu siguranță nu veți pleca fără să cumpărați ceva!

 

 

Un comentariu


  1. desi nepotica mea abia face 2 ani, este foarte atrasa de carti si, de fiecare data cand imi iau ceva de citit pentru mine ii iau si ei cate o carticica mica cu povesti sau poezii. Nu are inca rabdare de povesti lungi, dar pe cele scurte le devoreaza.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.